Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέσπασε «πόλεμος» για το πλεόνασμα-ρεκόρ του 2016

Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για την αξιολόγηση και οι ανακοινώσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 προκαλούν πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

  • Real.gr
Ξέσπασε «πόλεμος» για το πλεόνασμα-ρεκόρ του 2016
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. με φόντο τις εξελίξεις στην οικονομία και στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 σε 3,9% προκάλεσαν την ικανοποίηση της κυβέρνησης αλλά και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 8 φορές πάνω από τον σχετικό στόχο» δήλωνε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης.

«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας» ήταν η απάντηση Ν.Δ, μέσω του Βασίλη Κικίλια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποταμιού.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο «υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα με απλήρωτους λογαριασμούς» έγραφε μεταξύ άλλων: «η ευφορία Τζανακόπουλου για το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα δεν δικαιολογείται, όταν η χώρα έχει υποχρέωσεις πολλών δισ ευρώ σύμφωνα»

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε σήμερα λέγοντας ότι η εμμονή της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου με τη λεγόμενη «στάση πληρωμών» που δήθεν εξηγεί το υψηλό πλεόνασμα του 2016 προκαλεί έκπληξη. «Συνιστάται, στους διάφορους «ειδήμονες» να ενημερώνονται πρώτα για τους στοιχειώδεις λογιστικούς κανόνες πριν να σπεύσουν σε αναπαραγωγή τέτοιου είδους ανακριβειών».

Απάντηση ήρθε και από την Κουμουνδούρου με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναρτά ένα βίνετο με τίτλο: «Κόντρα στην καταστροφολογία» στοχεύοντας στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



Γεννηματά: Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζει ως επιτυχία τα ματωμένα πλεονάσματα

Βενιζέλος: Τι σημαίνει πραγματικά το υπερβολικά μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v