Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει κάνει το χειρότερο μείγμα διαπραγμάτευσης

«Αυτό που έχει συμφωνηθεί δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση, αντίθετα οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει κάνει το χειρότερο μείγμα διαπραγμάτευσης
Η κυβέρνηση "έχει κάνει το χειρότερο μείγμα της διαπραγμάτευσης" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" και σημείωσε πως "αυτό που έχει συμφωνηθεί δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση", αντίθετα "οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας".

"Αν είχε κλείσει η αξιολόγηση το 2016 δεν θα υπήρχαν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα" ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: "Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευόταν τόσον καιρό ότι είναι ανέφικτα τα 3,5% πλεονάσματα και τώρα να τα αποδέχεται και μάλιστα να λέει ότι ουσιαστικά επειδή πέτυχε το 4% αυτό το διάστημα που προέρχεται από υπερφορολόγηση, μπορούμε να πετύχουμε το 3,5% τα επόμενα έτη".

Με αφορμή την περιοδεία που έκανε στη Βόρεια Ελλάδα, επισήμανε -μεταξύ άλλων- πως "αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο στη χώρα δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση" και επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν αναπτύσσει κανένα παραγωγικό μοντέλο.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 είπε πως "ο πρωθυπουργός ήταν για ακόμη μια φορά εκτός πραγματικότητας" και χαρακτήρισε "κοροϊδία" τα αντίμετρα καθώς, όπως είπε, "θα εφαρμοστούν μόνο αν πετύχουμε 3,5% πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα που ο ίδιος (ο πρωθυπουργός) με επαναλαμβανόμενες συνεντεύξεις έχει χαρακτηρίσει ανέφικτα για μεγάλο χρονικό διάστημα".

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να πετύχει η Κεντροαριστερά την ανανέωση και την ενότητα "για να μπορέσει να υπάρχει μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας και να υπάρχει μια εναλλακτική προοδευτική λύση".

Θα πρέπει η Κεντροαριστερά να πετύχει την ανανέωση και την ενότητα "για να μην κατευθυνθούν οι πολίτες σε ακραίες εθνικιστικές λύσεις, όπως το απαράδεκτο φαινόμενο με τη Λεπέν στη Γαλλία", σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει "μαύρο στη Μαρίν Λεπέν στον β' γύρο και να υπερψηφιστεί ο Μακρόν για να μην έχουμε επικράτηση αυτών των φαινομένων".

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοχαρόπουλος, αφού σημείωσε πως σέβεται τις συλλογικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε: "Η θέση μου είναι ότι 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου θα προχωρήσουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κύριος στόχος του οποίου είναι το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, δηλ. να παρουσιάσει μια προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για τη χώρα [...] Ταυτόχρονα, μετά απ' αυτό το συνέδριο, εντός εξαμήνου, θα πρέπει να υπάρξει ο νέος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας, οι ιδρυτικές του διαδικασίες και η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση".

Ερωτηθείς εάν υπάρχει "χώρος" για τον ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτή την προσπάθεια απάντησε -μεταξύ άλλων- πως "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει μόνος του ότι δεν ανήκει στην κεντροαριστερά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v