Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τα επεισόδια στα Σκόπια

Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν απερίφραστα» τις επιθέσεις εναντίον μελών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ

  • Real.gr
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τα επεισόδια στα Σκόπια
Ουάσινγκτον, του Θανάση Τσίτσα

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μελών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ που ακολούθησαν την εκλογή του Talat Xhaferi ως προέδρου του Κοινοβουλίου», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ σε σχετική ανακοίνωση.

«Θα συνεργαστούμε με το νέο Πρόεδρο για να στηρίξουμε τη δημοκρατία και να βοηθήσουμε την ΠΓΔΜ να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή πορεία της.

Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατική διαδικασία. Εκφράζουμε τις βαθύτατες συμπάθειές μας στους βουλευτές του Κοινοβουλίου που τραυματίστηκαν στις επιθέσεις και στις οικογένειές τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τις αρχές της ΠΓΔΜ να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των μελών του Κοινοβουλίου, να ερευνήσουν επιμελώς την επίθεση και να λογοδοτήσουν όσους διαπράττουν πράξεις βίας.

Καλούμε όλα τα κόμματα να παραμείνουν ήρεμα, να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές και να σέβονται τους νόμους και τις δημοκρατικές διαδικασίες της ΠΓΔΜ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v