Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πιο ιστορικό μπαρ της Κούβας έκλεισε 75 χρόνια λειτουργίας

Το Bodeguita del Medio θεωρείται κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Το πιο ιστορικό μπαρ της Κούβας έκλεισε 75 χρόνια λειτουργίας
Σε έναν λιθόστρωτο δρόμο της Παλιάς Αβάνας, το μπαρ-εστιατόριο Bodeguita del Medio, πασίγνωστο για τα μοχίτος του και την εξαιρετική κουβανέζικη κουζίνα του γιόρτασε την Τρίτη το βράδυ με ιδιαίτερη επισημότητα τα 75 χρόνια λειτουργίας του.

Αυτό το παλιό κελάρι είναι τώρα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην πρωτεύουσα της Κούβας. Εκτιμάται ότι ένα και πλέον εκατομμύριο επισκέπτες έχουν περάσει από το μέρος αυτό για να δοκιμάσουν ένα ξεχωριστό κοκτέιλ ή ένα τυπικό πιάτο, όπως το ropa vieja ή το congri που είναι ρύζι και φασόλια.



"Σήμερα κανείς δεν έρχεται στην Κούβα χωρίς να επισκεφθεί το Bodeguita del Medio προκειμένου να γευτεί νοστιμιές και να πιει ένα μοχίτο ή από το El Floridita για να απολαύσει ένα daiquiri και αυτό είναι σπουδαίο" επίτευγμα, δηλώνει ο 'Ανχελ Φερνάντες, διευθυντής του La Bodeguita del Medio franchise.

Διάσημο για το μοχίτο του -- ένα κουβανέζικο κοκτέιλ από ρούμι, ζάχαρη, tonic water και δυόσμο, το Bodeguita del Medio θεωρείται κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας αυτής της Καραϊβικής. "Δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη γαστρονομική κουλτούρα αλλά και τον κουβανέζικο πολιτισμό.

Εκεί πιστεύω ότι οφείλεται η επιτυχία του εστιατορίου αυτού. Το Bodeguita del Medio έχει παρουσία σήμερα σε διάφορα μέρη του πλανήτη γιατί συμβολίζει ό,τι πιο αυθεντικό στην κουζίνα, τα κοκτέιλ και τη μουσική της Κούβας", πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι τουριστικές αρχές της Κούβας τίμησαν τους εργαζόμενους του εστιατορίου που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εκεί για περισσότερα από 20 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v