Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές μετά τα 153 «ναι»: Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδό τους

Ο Πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τήρηση των υποσχέσεων της Ελλάδας προσθέτοντας ότι στο Eurogroup δικαιούμαστε μια απόφαση αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού.

Μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές μετά τα 153 «ναι»: Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδό τους
Μήνυμα στους δανειστές ότι πλέον είναι στιγμή να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, εξέπεμψε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός.

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τη δήλωση του Πρωθυπουργού αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του.

Ψήφισαν συνολικά 281 βουλευτές εκ των οποίων 153 ψήφισαν υπέρ και 128 κατά. "Ναι" ψήφισαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ "όχι" τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές της ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus