Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ

Τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη που αντιμετωπίζεται ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Πληροφορίες για βομβιστή αυτοκτονίας. Αναστέλλει την προεκλογική εκστρατεία η Μέι.

Τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ

Εκρηξη στη Manchester Arena, όπου πραγματοποιούσε συναυλία η γνωστή τραγουδίστρια, Αριάνα Γκράντε έχει αφήσει πίσω νεκρούς και πολλούς τραυματίες. 

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ, υπάρχουν επιβεβαιωμένα θύματα, αλλά και πάρα πολλοί τραυματίες.  Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία της περιοχής. Με νεώτερη ανακοίνωση έκανε γνωστό πως υπάρχουν 19 επιβεβαιωμένοι νεκροί και 50 τραυματίες. 

Το BBC μετέδωσε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συναντώνται εκτάκτως στο Λονδίνο. Το NBC υποστήριξε ότι αμερικανοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν για το συμβάν είπαν ότι οι βρετανοί υποψιάζονται επίθεση αυτοκτονίας, κάτι που αποτελεί το βασικό σενάριο.

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιο αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου. Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Τερέζα Μέι: Αποτρόπαια επίθεση

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το επεισόδιο "αποτρόπαια επίθεση", σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι "όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί". Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. 

Η πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας για τις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου).

Μέτρα ασφάλειας στις ΗΠΑ

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στο Μάντσεστερ, και τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι παρόλο που δεν έχει πληροφορίες για συγκεκριμένη απειλή σε μουσικές συναυλίες στις ΗΠΑ, "αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας γύρω από ανοιχτούς χώρους, αλλά και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, στο πλαίσιο λήψης εκτάκτων μέτρων".











Στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mirror φαίνονται οι θεατές πανικόβλητοι, να εκκενώνουν τον συναυλιακό χώρο του Manchester Arena.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v