Με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών συναντήθηκε ο Σκουρλέτης

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το «κλειδί» για μια λειτουργική προσαρμογή με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να λαμβάνονται υπόψη για τις τελικές αποφάσεις, οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας.

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών συναντήθηκε ο Σκουρλέτης
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) Μάρκου Μάρκουλα είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, παρουσία του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΕτΠ, Δημήτρη Καλογερόπουλου και συνεργατών τους.

Ο κ. Μάρκουλας ανέφερε ότι η ΕτΠ, η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε., προσπαθεί να ενθαρρύνει τον διάλογο με τους Ευρωπαίους πολίτες, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, σχετικά με τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και με σκοπό να ενισχυθεί στο μέλλον η αμφίδρομη επικοινωνία και η «οριζόντια» συμμετοχή των Περιφερειών και των τοπικών Αρχών στη διαμόρφωση των ασκούμενων πολιτικών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το «κλειδί» για μια λειτουργική προσαρμογή με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να λαμβάνονται υπόψη για τις τελικές αποφάσεις, οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, όπως η νησιωτική ταυτότητα της Ελλάδας και οι ορεινοί όγκοι της.

Αναφορικά με την σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, ο υπουργός διαπίστωσε την απομάκρυνση των κέντρων λήψης αποφάσεων από τους πολίτες, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην Ευρώπη διαφορετικών «ταχυτήτων» ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus