Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανικός στην Ευρώπη για τον καύσωνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ιταλικές πόλεις

Τους κατοίκους της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης ταλαιπωρεί εδώ και μέρες ο καύσωνας που αναμένεται να πλήξει και την Ελλάδα. (Video)

  • Real.gr
Πανικός στην Ευρώπη για τον καύσωνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ιταλικές πόλεις
Τους κατοίκους της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης ταλαιπωρεί εδώ και μέρες ο καύσωνας που αναμένεται να πλήξει και την Ελλάδα.

Η κατάσταση είναι αφόρητη σε Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία και στην Ιβηρική χερσόνησο με τις θερμοκρασίες να σπάνε ρεκόρ δεκαετιών.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικό Οργανισμός ανακοίνωσε, με βάση την εξέλιξη της θερμοκρασίας τους τελευταίους δύο μήνες, ότι η Γη περνά έναν ακόμη εξαιρετικά θερμό χρόνο και ότι τα κύματα καύσωνα είναι πολύ πρόωρα.

«Τμήματα της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έζησαν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες τον Μάιο και τον Ιούνιο, με κατάρριψη σειράς ρεκόρ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Στη Γερμανία, καταιγίδες και χαλαζόπτωση έριξαν τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλάζοντας ραγδαία το καιρικό σκηνικό.


Ιταλία

Η άνοδος των θερμοκρασιών και η ανομβρία σε όλη την Ιταλία έχουν στοιχίσει στους αγρότες 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι στιγμής φέτος, ανέφερε σήμερα μια εθνική ένωση αγροτών.

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην καρδιά του ιταλικού τομέα της γαστρονομίας, γύρω από τις πόλεις Πάρμα και Πιατσέντσα, μια εύφορη κοιλάδα όπου παράγονται τομάτες, τυρί, αλλαντικά και άλλα είδη υψηλής ποιοτικής στάθμης.

Η συγκομιδή στους αμπελώνες κοντά στη Βενετία θα γίνει πρόωρα, οι παραγωγοί μοτσαρέλας γύρω από τη Νάπολη βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρή κρίση, ενώ οι βοσκοί στη Σαρδηνία απέκλεισαν δρόμους για να ζητήσουν βοήθεια για να σώσουν το βιός τους, ανέφερε η ένωση Coldiretti.

Ο πρόεδρος της ένωσης, ο Ρομπέρτο Μονκάλβο, επισήμανε ότι το κλίμα της Ιταλίας γίνεται «τροπικό».

«Αν θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλή ποιότητα στη γεωργία μας πρέπει να οργανωθούμε για τη συλλογή νερού τις περιόδους των βροχών, πρέπει να γίνουν δομικά έργα που δεν μπορούν να αναβάλλονται πλέον», ανέφερε ο Μονκάλβο.

Γαλλία

Στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 36°C, τον μήνα Ιούνιο, δεν είχαν καταγραφεί από το 1880, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Σε δικαστές και δικηγόρους επετράπη να συμμετέχουν στις δίκες στα δικαστήρια του Παρισιού, χωρίς να φοράνε τις τηβέννους τους.

Ο καύσωνας που ξεκίνησε την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας και την περιοχή του Παρισιού με τις αρχές να επιβάλουν περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Μια οργάνωση διένειμε στο Παρίσι μπουκάλια νερό στους άστεγους, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την προφύλαξη των ηλικιωμένων

Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, παιδιά έσπασαν πυροσβεστικούς κρουνούς, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη ζέστη, ενώ κόσμος επέλεγε να δροσιστεί και στα συντριβάνια.

Βρετανία

Η αφόρητη ζέστη στο τέλος της σχολικής περιόδου και η απαγόρευση της διεύθυνσης να φορέσουν σορτς, οδήγησε μαθητές στο Εξιτερ της Μ. Βρετανίας να φορέσουν... φούστες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που κατεγράφησαν στη Βρετανία, είναι οι ψηλότερες για τον Ιούνιο από το 1976.

Γερμανία

Στον αντίποδα, η νεροποντή και η χαλαζόπτωση αιφνιδίασαν τους Γερμανούς που υπέφεραν από θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου, οδηγώντας τους να κλειστούν στα σπίτια τους.


Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v