Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ελληνικής καταγωγής Ποντέστα στην Επιτροπή για ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

Η επιτροπή που είναι αρμόδια για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στην Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμματίζει να εξετάσει την επόμενη εβδομάδα τον Τζον Ποντέστα...

Ο ελληνικής καταγωγής Ποντέστα στην Επιτροπή για ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές
Η επιτροπή που είναι αρμόδια για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στην Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμματίζει να εξετάσει την επόμενη εβδομάδα τον Τζον Ποντέστα, πρόεδρο της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πολλές πηγές που έχουν λάβει γνώση του θέματος.

Ο Ποντέστα θα είναι ένας από τους πρώτους ουσιαστικούς μάρτυρες που θα καταθέσει -κεκλεισμένων των θυρών- στην επιτροπή, η οποία προσπαθεί να προσδιορίσει την έκταση ενδεχόμενη ρωσικής εμπλοκής στην προεκλογική εκστρατεία. Παράλληλα, η επιτροπή διερευνά και το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Η αναφερόμενη επιτροπή έστειλε προσκλήσεις ακρόασης σε έξι μάρτυρες αυτή την εβδομάδα, με την ακρόαση του Ποντέστα να αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να πραγματοποιείται σε διαβαθμισμένο από πλευράς ασφάλειας, πλαίσιο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που συμμετέχουν στην σύνθεση της επιτροπής αυτής αναμένεται να βρεθεί η υποκλοπή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Ποντέστα.

Σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της προεκλογικής εκστρατείας, η υποκλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Ποντέστα είχε εξελιχθεί σ' έναν πραγματικό πολιτικό πονοκέφαλο για την Χίλαρι Κλίντον.

Η ακρόαση του Ποντέστα θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχαν τα μέλη της, με τον ανεξάρτητο ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο ίδιος, προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι έρευνες που διεξάγονται από επιτροπές της Γερουσίας, δεν αλληλοκαλύπτουν το πεδίο της έρευνας που έχει αναλάβει ο ίδιος.

Ο Μιούλερ είναι επικεφαλής της έρευνας που διεξάγει το FBI αναφορικά με την ρωσική εμπλοκή, αλλά και το ενδεχόμενο συνωμοσίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κόναγουεϊ που είναι υπεύθυνος της έρευνας από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων με αρμοδιότητα στις μυστικές υπηρεσίες, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την κατάθεση του Ποντέστα.

Ο Άνταμ Σιφ ηγέτης των Δημοκρατικών στην επιτροπή αυτή, επίσης δεν σχολίασε, ενώ ο Ποντέστα δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί από το CNN για να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η ίδια επιτροπή προκειμένου να λάβει αντίγραφα των υπηρεσιακών σημειωμάτων του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ σχετικά με τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιτροπή θα εξετάσει το βάσιμο ή μη των ισχυρισμών του Κόμεϊ σχετικά με προσπάθεια του Τραμπ να τερματίσει την έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν για προεκλογικές επαφές του, με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του Κόμεϊ.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v