Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλοκαιρινά μαθήματα στην Αθήνα για παιδιά από όλον τον κόσμο

Διακόσιοι πιτσιρικάδες ξεκίνησαν τον Ιούνιο το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βήμα στο Σχολείο/Step2School» της ΜΕΤΑδρασης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων.

Καλοκαιρινά μαθήματα στην Αθήνα για παιδιά από όλον τον κόσμο
Διακόσια παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, ξεκίνησαν τον Ιούνιο το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βήμα στο Σχολείο/Step2School» της ΜΕΤΑδρασης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων.

Στόχος είναι η προετοιμασία των πιτσιρικάδων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Τα παιδιά, ηλικίας 6-17 ετών, τα οποία διαμένουν σε καταυλισμούς, δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, διαμερίσματα και καταλήψεις, διδάσκονται από το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό της ΜΕΤΑδρασης ελληνικά, μαθηματικά, αγγλικά, πληροφορική, γυμναστική και διαπολιτισμικές δραστηριότητες.

Είναι βασισμένο στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών.

Για τους γονείς/συνοδούς των παιδιών υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών και αγγλικών. Επιπλέον, προσφέρονται μαθήματα γερμανικής γλώσσας στα παιδιά και τους γονείς/συνοδούς που ετοιμάζονται για μετεγκατάσταση ή οικογενειακή επανένωση, κυρίως στη Γερμανία.

«Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή να βλέπουμε τα παιδικά χαμόγελα όταν μοιράσαμε τις τσάντες, τα μολύβια, τα τετράδια και όταν συστήσαμε στους μαθητές τις δασκάλες τους», λέει η επιστημονική υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ΜΕΤΑδρασης σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Από τον ενθουσιασμό, που δείχνουν παιδιά και γονείς, φαίνεται πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη τους για πρόσβαση στη γνώση και για ενσωμάτωση. Η προσαρμογή των παιδιών ήταν γρήγορη, η πρόοδός τους επίσης. Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάρχουν παιδιά που δεν είχαν ποτέ μέχρι σήμερα την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο», λέει η Κωνσταντίνα Τσιλομελέκη.

Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε σχολείο στο κέντρο της Αθήνας κάθε πρωί, ενώ σύντομα θα επεκταθεί το ωράριο και τις απογευματινές ώρες.

Τον Σεπτέμβριο, που τα παιδιά αναμένεται να ξεκινήσουν το σχολείο, η ΜΕΤΑδραση θα συνεχίσει να τα στηρίζει μέσω απογευματινής ενισχυτικής διδασκαλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v