Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ο Πενς τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάργησης του Obamacare

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά μετά την αποτυχία στη Γερουσία να...

  • Real.gr
ΗΠΑ: Ο Πενς τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάργησης του Obamacare
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά μετά την αποτυχία στη Γερουσία να ψηφιστεί το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τις υπηρεσίες υγείας στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζουν ένα νομοσχέδιο για την κατάργηση του Obamacare τώρα και την αντικατάστασή του αργότερα, σύμφωνα με το CNN.

“Οι γερουσιαστές θα πρέπει να ψηφίσουν την κατάργηση του Obamacare τώρα και την αντικατάστασή του αργότερα ή να επιστρέψουν στη νομοθεσία που προσεχτικά έχει καταρτιστεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Σε κάθε περίπτωση, η αδράνεια δεν αποτελεί επιλογή. Το Κογκρέσο πρέπει να λειτουργήσει, το Κογκρέσο πρέπει να κάνει την δουλειά του και να την κάνει τώρα”, δήλωσε ο Πενς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αξιοποίησε την ευκαιρία της ομιλίας του στη συγκέντρωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικού Εμπορίου στην Ουάσινγκτον προκειμένου να στείλει ένα άμεσο μήνυμα στους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που αψήφησαν το κόμμα τους και τάχθηκαν κατά της κατάργησης κι αντικατάστασης του Obamacare το βράδυ της Δευτέρας.

Οι περισσότεροι από τους Ρεπουμπλικάνους “είναι πιστοί, φανταστικοί κι έχουν δουλέψει σκληρά”, επεσήμανε ο Πενς, ενώ μερικοί διαφοροποιήθηκαν από τον Λευκό Οίκο και την ηγεσία τους, δίνοντας το μήνυμα ότι “η Γερουσία στερείται συναίνεσης προκειμένου ταυτόχρονα να καταργήσει και ν' αντικαταστήσει το Obamacare”.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Γερουσία, ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ γνωστοποίησε ότι το σώμα θα συζητήσει το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για την κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare και μετά θα ψηφίσει άμεσα για την κατάργησή του.

“Ο πρόεδρος Τραμπ κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως τη θέση της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προκειμένου να προχωρήσουμε με ένα νομοσχέδιο που θα καταργεί το Obamacare και θα δίνει στο Κογκρέσο τον απαραίτητο χρόνο να επεξεργαστεί ένα νέο νομοσχέδιο για την υγεία, που θα ξεκαθαρίζει την κατάσταση από την αρχή”, δήλωσε ο Πενς.

Ορισμένοι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι ή επιφυλακτικοί στο σχέδιο που προωθεί ο Μακόνελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση είναι πολιτικά καταδικασμένη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v