Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στους τρόπους κράτησης νοσοκομειακού ραντεβού

Νέος τρόπος με τον οποίο θα μπορούν από την 1η Σεπτεμβρίου να προγραμματίζουν τις εξετάσεις τους οι πολίτες μέσω τηλεφωνικού κέντρου με κόστος αστικής χρέωσης, για τα εξωτερικά ιατρεία του «Παπαγεωργίου».

  • Real.gr
Αλλαγές στους τρόπους κράτησης νοσοκομειακού ραντεβού
Για τον τρίτο τρόπο με τον οποίο θα μπορούν από την 1η Σεπτεμβρίου να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους οι πολίτες μέσω τηλεφωνικού κέντρου με κόστος αστικής χρέωσης, για τα εξωτερικά ιατρεία του «Παπαγεωργίου», μίλησε η Γενική Διευθύντρια του νοσοκομείου της Θεσσσαλονίκης, τονίζοντας ότι θα ισχύουν οι άλλες δύο δυνατότητες για να κλείσει κάποιος επίσκεψη, δηλαδή το τηλεφωνικό κέντρο αντικαθιστά το Γραφείο ραντεβού.

«Θα ισχύουν οι δύο τρόποι που ίσχυαν που είναι το 14741 με χρέωση από σταθερό ή κινητό ανάλογα, η ιστοσελίδα εξακολουθεί να υπάρχει www.gnpap.gr και η διαφορά είναι ότι το Γραφείο ραντεβού, πλέον,αντκαθίσταται από τηλεφωνικό κέντρο. Δηλαδή και τα ραντεβού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα κλείνονται από το τηλεφωνικό κέντρο, καλώντας στο 2313 32 3333, με αστική χρέωση όμως. Αυτός ο αριθμός θα ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε η Μαρία Γιοκατζή εξηγώντας ότι η αιτία κατάργησης του του Γραφείου για τα ραντεβού ήταν οι αλλεπάλληλες εντάσεις και η ταλαιπωρία των πολιτών, όπως υποστήριξε.

« Ο λόγος που έγινε αυτή η αλλαγή είναι ότι επικρατούσε μεγάλη ένταση τις μέρες που άνοιγαν τα ραντεβού, μία φορά το τρίμηνο, υπήρχε κόσμος που ερχόταν από πάρα πολύ νωρίς στο νοσοκομείο, στο μεταξύ κατά τις 11:00 το πρωί βγάζαμε μία ανακοίνωση, όπως οφείλαμε να κάνουμε, ότι έχουν κλείσει κάποια ιατρεία και καταλαβαίνατε κάποιοι, που είχαν έρθει μέχει εδώ και περίμεναν από το πρωί, τι ταλαιπωρία είχαν υποστεί μέχρι εκείνη την ώρα», είπε χαρακτηριστικά η ίδια στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM",

« Κάποιοι έρχονταν από τα ξημερώματα που δεν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου, για αυτό το λόγο δημιουργούνταν τόσες πολλές εντάσεις» σχολίασε και  ανέφερε πως στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου περνούν καθημερινά περίπου 1.000 άνθρωποι, ενώ στην εφημερία 1.100 περιστατικά.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέας ταλαιπωρίας των πολιτών με το νέο τρόπο, η Γενική Διευθύντρια του νοσοκομείου διευκρίνισε ότι «η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη επομένως κάποια στιγμή ορισμένα ιατρεία δεν θα είναι διαθέσιμα. Είναι σίγουρο ότι με τέτοια ζήτηση κάποιοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν».

Η κ. Γιακατζή ωστόσο επισήμανε ότι σε αυτή την τηλεφωνική γραμμή στην οποία θα απευθύνονται οι πολίτες θα έχουν και το μήνυμα ποια ιατρεία δεν είναι διαθέσιμα.

Συγκεκριμένα οι τρεις τρόπους ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία του «Παπαγεωργίου»

-Με κλήση στο 2313 32 3333 με κόστος αστικής χρέωσης, Από αυτήν την τηλεφωνική γραμμή οι πολίτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 15:00.

-Θα μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 14741, που ήδη ισχύει για κλείσιμο ραντεβού, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 20:00.

-Η διαδικτυακή πλατφόρμα του νοσοκομείου, www.gnpap.gr είναι διαθέσιμη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου για όσους ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v