Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μονομαχία» Τσίπρα-Βαρουφάκη για το δραματικό 2015 – Το «mea culpa» του πρωθυπουργού και η αντεπίθεση του Γιάνη για το plan B

«'Εχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη (...) στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον Guardian, χαρακτηρίζοντας «αόριστο» το σχέδιο Β που του είχε παρουσιάσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Ασυνέπεια» καταλογίζει ο Γ. Βαρουφάκης.  

  • Real.gr
«Μονομαχία» Τσίπρα-Βαρουφάκη για το δραματικό 2015 – Το «mea culpa» του πρωθυπουργού και η αντεπίθεση του Γιάνη για το plan B
Ο πολιτικός «σεισμός», που έχει προκαλέσει, τις τελευταίες ημέρες, το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, συνεχίζεται.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», έδωσε απάντηση στα όσα ισχυρίζεται ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας.

«Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει Ιστορία με ένα διαφορετικό τρόπο… Ίσως θα έλθει η ώρα που θα πούμε κάποιες αλήθειες... Όταν φτάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε αυτό που παρουσίασε ως "σχέδιο Β" ήταν τόσο αόριστο, ώστε δεν άξιζε να μιλάμε για αυτό. Ήταν απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι: «'Εχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη (...) στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις - κλειδιά» ερμηνεύτηκε από το βρετανικό έντυπο ότι αναφερόταν στον πρώην υπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τις σχέσεις του Βαρουφάκη με τον Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι ο πρώην συνεργάτης του εκτιμούσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών: «νομίζω ότι ήταν το alter ego του. Τον αγάπησε. Τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα».

Η απάντηση Βαρουφάκη σε Τσίπρα μέσω Guardian

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του πρωθυπουργού, ο πρώην υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση επιλέγοντας να στείλει επιστολή στον Guardian με τη δική του απάντηση για το plan B.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για ασυνέπεια και υποκρισία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Δεδομένου ότι παρουσίασα τα σχέδιά μου στον κ. Τσίπρα για την αποτροπή της επιθετικότητας της Τρόικα και την αντίδραση σε ένα πιθανό αδιέξοδο (και οποιαδήποτε κίνηση της Τρόικα να εκδιώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη) πριν κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και με επέλεξε ως υπουργό Οικονομικών (υποθέτει κάποιος) με βάση την αξία τους, η απάντησή του αντικατοπτρίζει βαθιά ασυνέπεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v