Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική πρόταση για ενοχή του Ανδ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ζήτησε ο εισαγγελέας, με αφορμή την παράλληλη απασχόληση σε ΕΛΣΤΑΤ και ΔΝΤ. Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «ζήτω η Ελλάς» έγινε αποδεκτή η πρόταση.

Εισαγγελική πρόταση για ενοχή του Ανδ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργiου για παράβαση καθήκοντος ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας. Εφόσον η εισαγγελική πρόταση εισακουστεί (η απόφαση αναμένεται αύριο Τρίτη) ενδεχόμενη καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο έντασης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας υποστήριξε αναφορικά με την παράλληλη απασχόληση του κ. Γεωργίου και στο ΔΝΤ ότι αυτό ήταν ασυμβίβαστο. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται».

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, εάν ο κ. Γεωργίου είχε αποκαλύψει την παράλληλη παραμονή του, έστω και για λίγους μήνες, στο ΔΝΤ, δεν θα είχε επιλεγεί ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Ως προς τις αιτιάσεις άλλων μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ ότι ο κ. Γεωργίου δεν λάμβανε υπόψη τις θέσεις τους, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι όφειλε να δίνει βήμα και στα λοιπά μέλη. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, «υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στη συλλογικότητα».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, το ακροατήριο διέκοπτε συνεχώς τη διαδικασία. Μάλιστα η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας εκ των ακροατών, που είχε παρέμβει αρκετές φορές διακόπτοντας τη δίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v