Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική αναίρεση στα αθωωτικά βουλεύματα για Σαββαΐδου και Χαρδούβελη

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έκρινε για την περίπτωση της κας Σαββαΐδου πως υπάρχουν νομικά σφάλματα στο βούλευμα, ενώ για την αθωωτική απόφαση που αφορούσε τον Γκίκα Χαρδούβελη, ότι στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Εισαγγελική αναίρεση στα αθωωτικά βουλεύματα για Σαββαΐδου και Χαρδούβελη

Αντιμέτωπος  με το ενδεχόμενο να δικαστεί και πάλι είναι ο πρώην υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε αθώος για μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες. 

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το ποινικό  τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να αποφανθεί για το αν θα παραπεμφθεί εκ νέου η όχι σε δίκη. 

Η υπόθεση αφορά μη υποβολή πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012 .

Ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε ότι ήταν υπόχρεος στην υποβολή πόθεν έσχες και μόλις το έμαθε έσπευσε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ωστόσο έκρινε πως η δικαστική απόφαση στερείται αιτιολογίας και ως εκ τούτου άσκησε αναίρεση.

Παράλληλα, μετά τον Γκίκα Χαρδούβελη "αναζωπυρώνεται" και η εκκρεμότητα της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου με τη Δικαιοσύνη. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως και στη περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, άσκησε αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών το οποίο είχε αποφανθεί ότι η Κ. Σαββαΐδου θα πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία της απόπειρας απιστίας . 

Η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε όντας γ.γ. Δημοσίων Εσόδων μέσω της οποίας κατηγορείται ότι "πάγωσε", μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία. 

Με το ίδιο βούλευμα είχε απαλλαγεί και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v