Στην αντεπίθεση η Βενεζουέλα: Αισχρές οι απειλές Τραμπ, ιερή η εθνική μας κυριαρχία

Η Συντακτική Συνέλευση θα ενεργήσει για να συντροφεύσει τον Μαδούρο στην άμυνά μας, υπογράμμισε η επικεφαλής του σώματος, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.

Στην αντεπίθεση η Βενεζουέλα: Αισχρές οι απειλές Τραμπ, ιερή η εθνική μας κυριαρχία
Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ενώπιον των «αισχρών», όπως είπε, απειλών που διατύπωσε ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας της Νότιας Αμερικής.

«Απορρίπτουμε τις άνανδρες, προκλητικές και αισχρές απειλές» του Τραμπ εναντίον της «ιερής εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας» έγραψε η πρόεδρος του σώματος, Ντέλσι Ροντρίγκες στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η Συντακτική Συνέλευση «θα ενεργήσει για να συντροφεύσει» τον πρόεδρο Μαδούρο «στην άμυνα» της χώρας, συμπλήρωσε η ίδια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης μιας πιθανή στρατιωτικής επιλογής εάν καταστεί αναγκαίο» είχε δηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου βρίσκεται σε διακοπές.

Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν «πράξη παραφροσύνης» από τον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, ο οποίος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση επίθεσης «όλοι μας θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία της αγαπημένης μας Βενεζουέλας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus