Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρονται οι ΗΠΑ απο την Unesco - Θεωρούν ότι ο οργανισμός είναι κατά του Ισραήλ

Αυτή η εξέλιξη θεωρείται πλήγμα για την Unesco αλλά και τις ΗΠΑ. Οι πρώτοι σχολιασμοί αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη από την διοίκηση Τραμπ.

  • Real.gr
Αποσύρονται οι ΗΠΑ απο την  Unesco - Θεωρούν ότι ο οργανισμός είναι κατά του Ισραήλ

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αποσύρονται οι ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου από την Unesco (τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό), εξαιτίας διαμάχης γύρω απο το θέμα ένταξης της Παλαιστινιακής Αρχής στον οργανισμό, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του AP.
To 2011, η Παλαιστίνη έγινε το 195ο μέλος της Unesco, που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή των αμερικανικών επιδοτήσεων στον οργανισμό που είχαν ταχθεί κατά της ένταξης. Το 2011 η συνεισφορά των ΗΠΑ ανερχόταν στο 22% του προϋπολογισμού του οργανισμού. Αυτή η εξέλιξη θεωρείται πλήγμα για την Unesco αλλά και τις ΗΠΑ. Οι πρώτοι σχολιασμοί αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη από την διοίκηση Τραμπ.

Η Ουνέσκο ιδρύθηκε το 1945. « Είναι μια απώλεια για την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών» ήταν η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Unesco.

Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, oι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την παρουσία τους στον οργανισμό ώς απλοί παρατηρητές. «Αυτή η απόφαση ελήφθη για οικονομικούς λόγους αλλά και ως διαμαρτυρία γιατι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η δράση του οργανισμού είναι κατά του Ισραήλ", αναφέρουν αυτή την ώρα πολλά γαλλικά ΜΜΕ!


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v