Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει βακτήριο χολέρας στο «Έλενα»

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα που προέκυψε με το Νοσοκομείο «Έλενα».

  • Real.gr
ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει βακτήριο χολέρας στο «Έλενα»
Δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση χολέρας στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», σύμφωνα με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή δημοσιεύματα που προέκυψαν από ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και σχετίζονται με την ανίχνευση δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο υπόγειο του νοσοκομείου, διευκρινίζει ότι:

«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Έντονη αντίδραση του υπ. Υγείας

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, το υπουργείο Υγείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται τόσο από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, κάνει λόγο για πολιτική αλητεία, διασπορά ψευδών ειδήσεων και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Λάθος χειρισμός από τον κρατικό μηχανισμό

Για το θέμα μίλησε ο λοιμωξιολόγος και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

«Ανευ αξίας οποιαδήποτε συζήτηση. Δεν υπάρχει χολέρα. Εφόσον υπήρχε θα υπήρχε και θέμα» τόνισε μεταξύ άλλων, θέλοντας να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ .

Ο κ. Τσιόδρας επέρριψε ευθύνες σε όλο τον κρατικό μηχανισμό για τον χειρισμό της υπόθεσης, λέγοντας ότι «αποφάσισαν να πάρουν μέτρα, να σφραγίσουν χώρους, χωρίς να ξέρουν αν πραγματικά υπάρχει χολέρα στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλος».

Αντιπρόεδρος εργαζομένων του «Έλενα» 

«Μην τα μεγαλώνουμε τα πράγματα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», Στέργιος Χαχάμης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

«Το πρώτο δείγμα που πήραν και έγινε η δειγματοληψία στα δικά μας εργαστήρια, έδειξε ότι υπάρχει ένας οργανισμός που είναι χολέρα. Όταν μιλάμε για χολέρα, μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα, υπάρχουν πολλά μικρόβια» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Γιαννακός: Να δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο αποτέλεσμα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος, ο οποίος επέμεινε στις καταγγελίες του λέγοντας ότι «το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου, στις 13 Οκτωβρίου, εξέτασε δείγμα και βρέθηκε το βακτήριο της χολέρας», τονίζοντας ότι τους επιβεβαίωσε αρχικά το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου που σφράγισε την αποθήκη που ελήφθη το δείγμα.

Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της πρώτης μικροβιολογικής εξέτασης που έγινε στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v