Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Στην ομιλία της στη Λάρισα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Γεννηματά: Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων
« Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων». Για να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Για να τελειώσουμε με αυτή την κυβέρνηση της εξαπάτησης, με τον λαϊκισμό και την υποκρισία. Να τελειώσουμε με τον νέο διχασμό που επιχειρείται στον λαό μας».

Τα παραπάνω σημείωσε σε ομιλία της από τη Λάρισα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «δεν θα αφήσουμε αυτή η ψεύτικη Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «θέλουμε μια Ελλάδα με ανάπτυξη με δουλειές και αλληλεγγύη, τονίζοντας πως «το εγχείρημα για τον νέο φορά συνδέεται με το μέλλον της Ελλάδας».
Μεταξύ άλλων είπε πως «δεν βολευόμαστε με μια μικρή αύξηση των ποσοστών μας και πως δεν θα γίνουμε ένα άχρωμο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες στην εξουσία και ούτε συμπλήρωμα κανενός».

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν τα νέα μέτρα λιτότητας, ενώ σημείωσε πως «μόνο ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει γύρω του τις μειωμένες συντάξεις, την ανεργία, την υπερφορολόγηση και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, η κ. Γεννηματά είπε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα, τονίζοντας πως το ιδιωτικό χρέος φτάνει το ύψος των 300 δισ. ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες αυξάνονται ραγδαία και αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά το πρόβλημα της ανεργίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κυβέρνηση μοιράζει μια θέση σταθερής απασχόλησης σε δύο θέσεις μερικής απασχόλησης και περηφανεύεται πως αντιμετωπίζει την ανεργία.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «ο κ. Τσίπρας είπε ανέξοδα μεγάλα λόγια και υπέγραψε γραμμάτια ύψους 2,4 δισ., σημειώνοντας βέβαια είπε πως η παράταξη της «θέλει να έχει καλές σχέσεις φιλίας με τις ΗΠΑ, αλλά με όρους αξιοπρέπειες για τον ελληνικό λαό όπως έπραξε η παράταξη όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σχετικά με τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε και τους αγρότες», σημειώνοντας η κυβέρνηση «εφάρμοσε ένα αποτυχημένο μείγμα, με μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , με υψηλή φορολογική επιβάρυνση, με καθυστέρηση στην αξιοποίησης των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α.

Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον αγροτικό κόσμο δεσμεύτηκε να προωθήσει τα εξής μέτρα:

1. Την προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες
2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.
3. Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
4. Την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
5. Την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα
6. Την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί
7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και του αθέμιτου ανταγωνισμού και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι
8. Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία (βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολή της φέτας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ)
9. Την πλήρη ενεργοποίηση και υλοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 6 δισ. με έμφαση στους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης, τα εγγειοβελτιωτικά έργα για το αρδευτικό νερό.
10. Την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού. Και πολιτικές για την αγροτική γη με παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής.
11. Την βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.
12. Την εισαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας στην γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία με την εμπλοκή των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών ιδρυμάτων στο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής
13. Τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και την υιοθέτηση και προβολή του μεσογειακού μοντέλου διατροφής, που πρέπει να αποτελεί βασικό μας εθνικό στόχο
14. Την προώθηση ριζικών αλλαγών στη δομή και στη λειτουργία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων Οργανισμών και των Περιφερειακών Υπηρεσιών
15. Τη διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης (αγροτικά ιατρεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, κοινωνικές υποδομές) σύγχρονων σχολείων, παιδικών σταθμών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών προκειμένου ο κάτοικος της υπαίθρου να μην αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Επίθεση εξαπέλυσε η κ. Γεννηματά στην κυβέρνηση και με αφορμή την πορεία της ανάπτυξης της χώρας λέγοντας πως «η κυβέρνηση κυνηγάει οτιδήποτε παράγει και δημιουργεί». Επίσης αναφερόμενη στη Ν.Δ είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης βλέπει την ανάπτυξη ως την οικονομική δραστηριότητα των λίγων και των ισχυρών».

Σχετικά με την κατάσταση στην δημόσια Υγεία η κ. Γεννηματά είπε πως χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για την αναβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών παροχών. «Ναι χρειάζονται στήριξη τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με συστήματα που θα αντιμετωπίζουν την σπατάλη» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η περίοδος αυτή που διανύουμε είναι αναγκαίο όσο ποτέ να γίνει η αναγέννηση της παράταξης, τονίζοντας πως «έχουμε τα στελέχη την εμπειρία για να αναλάβουμε ευθύνες να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v