Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πυρά» Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών: Προαναγγέλλει νέο νόμο για το Πόθεν Εσχες

«Έγκλημα» και «τεράστιο νομικό λάθος» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης την απόφαση του ΣτΕ για το πάγωμα της κατάθεσης Πόθεν Έσχες των Δικαστικών. Προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που δεν αποκλείεται όπως είπε να έχει «δυσάρεστες εκπλήξεις» για κάποιους.

  • Real.gr
«Πυρά» Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών: Προαναγγέλλει νέο νόμο για το Πόθεν Εσχες
«Έγκλημα» και «τεράστιο νομικό λάθος» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την απόφαση του ΣτΕ για το πάγωμα της κατάθεσης Πόθεν Έσχες των Δικαστικών και προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου που δεν αποκλείεται όπως είπε να έχει «δυσάρεστες εκπλήξεις» για κάποιους.

«Είναι ένα μεγάλο έγκλημα κατά του κύρους της Δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός θέλει τη Δικαιοσύνη ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει με έμφαση πως «Δεν θα υπάρξει ο παραμικρός συμβιβασμός για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Μάλιστα ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε με νόημα πως «Όσοι αντιδρούν στην προσπάθεια αυτή το κάνουν είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, στην καλύτερη είτε επειδή θέλουν κάτι να κρύψουν, στην χειρότερη», προσθέτοντας ότι «Θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις για πάταξη της διαφθοράς οφείλονται μόνο σε αντιπολιτευτικό μένος και όχι σε σκελετούς, στις ντουλάπες, στα στρώματα, στις θυρίδες και στις offshore κάποιων».

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια που ισχύει η ηλεκτρονική υποβολή Πόθεν Έσχες έχουν υποβάλει δήλωση μόλις 598 (το 2016) και 605 (το 2017) δικαστές από ένα σύνολο 4.500 δικαστών δηλαδή το 13,5%.

Αντίθετα, στο γενικό σύνολο των υπόχρεων τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά. Ειδικότερα, στη Βουλή των Ελλήνων σε σύνολο 939 υποχρεών υπέβαλαν δήλωση Πόθεν Έσχες 795 (συμμόρφωση 84%). Στην Γ’ Μονάδα Ελέγχου δηλώσεων της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε σύνολο 88.668 υπέβαλαν δήλωση 69.148 (ποσοστό συμμόρφωσης 77%). Επίσης στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το ποσοστό συμμόρφωσης ήταν 97%, στο Λιμενικό Σώμα η συμμόρφωση ήταν 96% και στην Αστυνομία το ποσοστό 92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v