Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kινδυνεύει με ακρωτηριασμό η δικηγόρος που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια

Καθηγήτρια εγκληματολογίας και αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας η δικηγόρος που χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα. Βαριά εγκαύματα στο πόδι της, μέσα στο οποίο άνοιξε το «αλεξίπτωτο» που έχουν οι ναυτικού τύπου φωτοβολίδες.

Kινδυνεύει με ακρωτηριασμό η δικηγόρος που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια
Διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II βρέθηκε στα Εξάρχεια από ενδιαφέρον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, η συγκεκριμένη δικηγόρος και εγκληματολόγος συνόδευε τους φωτορεπόρτερ όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς η δράση της είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας, από όπου και αν προέρχεται.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε στο real.gr ότι οι κουκουλοφόροι που εκτόξευσαν με ευθεία βολή τη φωτοβολίδα σημάδευσαν αστυνομικούς των ΜAT, που ήταν στο σημείο, σε μια δολοφονική επίθεση, όπως λένε, αλλά η φωτοβολίδα χτύπησε τη δικηγόρο, δηλαδή ήταν μια παράπλευρη απώλεια.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από τον τραυματισμό της δικηγόρου, όπως τις κατέγραψε το euronews.



Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η φονική φωτοβολίδα που την τραυμάτισε σοβαρά είναι ναυτικού τύπου, ενώ η φλόγα της, που δεν κατάφεραν να την σβήσουν οι αστυνομικοί, προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που έχουν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μεταφέρθηκε, αναφέρει: «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, "Ο Ευαγγελισμός", γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Ποια είναι η Αναστασία Τσουκάλα

Πρόκειται για την εγκληματολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, που στις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου.

Η κυρία Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μάλιστα, το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα είχε εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v