Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο προϋπολογισμός

Επίσπευση της συζήτησης και της ψήφισης στην Ολομέλεια ώστε να πάρει εγκαίρως ΦΕΚ και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

  • Real.gr
Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο προϋπολογισμός
Η συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια δεν θα πραγματοποιηθεί 18 έως 22 Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, θα συνεχιστεί στην Τρίτη και την Τετάρτη στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Οι επόμενες δύο συνεδριάσεις θα διεξαχθούν την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, οπότε θα διεξαχθεί και η ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.
 
Ενδιαμέσως (14 με 17 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση προκειμένου να μην διασπαστεί το «συνεχόμενο» πενθήμερο που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής).

Η μετάθεση της συζήτησης όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής γίνεται διότι θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως στις 20 Δεκεμβρίου και να έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ προκειμένου να μπορούν να εκδοθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2018.

Επίσης κρίθηκε αναγκαίο επειδή ο Πρωθυπουργός στις 14 και 15 Δεκεμβρίου θα συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής ενώ παράλληλα θα είναι σε εξέλιξη οι συνεδριακές διαδικασίες της ΝΔ (13-15 Δεκεμβρίου) ενώ θα απουσιάσει και ο υπουργός Οικονομικών από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v