Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφυλακίστηκαν οι 9 Τούρκοι - Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εννιά συλληφθέντες έδωσαν τυπικές απολογίες, καθώς δεν είχαν λάβει το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

  • Real.gr
Προφυλακίστηκαν οι 9 Τούρκοι - Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων
Της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα.

Κατά την προσαγωγή τους ενώπιον του ανακριτή, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα, έχοντας συμπαράσταση από μικρή ομάδα αλληλέγγυων, οι οποίοι κρατούσαν πανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 9 έδωσαν τυπικές απολογίες, καθώς δεν είχαν λάβει το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από τον νόμο, η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησής τους στην αντιτρομοκρατική.

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στην ανακρίτρια φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υπογραμμίζοντας ότι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς, όπως αναφέρουν, τους αποδίδει ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v