Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάβει φωτιές επιστολή της Επιτροπής Πόθεν έσχες στη Μαρέβα Μητσοτάκη

Τι ζητούν από την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία.

  • Real.gr
Ανάβει φωτιές επιστολή της Επιτροπής Πόθεν έσχες στη Μαρέβα Μητσοτάκη
Του Αντώνη  Ι. Αντωνόπουλου

Περεταίρω διευκρινίσεις από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αναφορικά με τις φορολογικές χρήσεις 2006-2015 για τον επαρκή έλεγχο της δήλωσης Πόθεν Εσχες ζήτησε σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, με επιστολή της η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Επισήμως από την Βουλή υποστηρίζουν ότι «Ζητήθηκαν από Ορκωτό λογιστή επιπλέον στοιχεία».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής επισημαίνοντας πως η πρόεδρος της επιτροπής προχώρησε σε αυτή τη πρωτοβουλία χωρίς να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής.

Ο κ. Τσιάρας επικαλούμενος πληροφόρηση που είχε, υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο της επιστολής παρουσιάζει αντίφαση, καθώς από τη μια πλευρά σημειώνει πως ορθώς δεν είχε καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες, όταν βρισκόταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την άλλη την καλεί να προσκομίσει διευκρινιστικά στοιχεία.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επισημαίνει ως μείζον θέμα την απώλεια της εμπιστευτικότητας που διέπει τα μέλη της Επιτροπής, αφού το θέμα διέρρευσε πρώτα σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα. Ταυτόχρονα θεωρεί πως αυτή η κίνηση εντάσσεται σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού της κυβέρνησης επειδή - όπως είπε χαρακτηριστικά - «το τελευταίο διάστημα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο».

Ταυτόχρονα ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής (14/6/17) με την οποία η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κλείσει.

Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα είχε σημειώσει η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου σε γραπτή δήλωσή της, την επομένη εκείνης της συνεδρίασης (15/6/2017), στην οποία γίνεται αναφορά σε «υποκειμενικές απόψεις» και για απόφαση που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, προσθέτοντας πως «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v