Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Το ΕΠΑΛ δημιουργεί»: Έκθεση μαθητικών έργων στο μετρό Συντάγματος

Μέσα από τη διοργάνωση από 7 έως 10 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις θεσμικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί για την αναμόρφωση του Επαγγελματικού Λυκείου.

«Το ΕΠΑΛ δημιουργεί»: Έκθεση μαθητικών έργων στο μετρό Συντάγματος
Την ευκαιρία να γνωρίσει τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ θα έχει το κοινό, μέσα από την έκθεση μαθητικών έργων «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί», που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από 7 έως 10 Φεβρουαρίου, στο μετρό Συντάγματος.

Μέσα από τη διοργάνωση, οι επισκέπτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις θεσμικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί για την αναμόρφωση του Επαγγελματικού Λυκείου, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ΤΕΙ και πανεπιστήμια, καθώς επίσης και τον θεσμό της μαθητείας (Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας).

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι 9 τομείς και οι 36 ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ, μέσα από μαθητικά έργα-εκθέματα και οπτικό ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές και εκπαιδευτικοί, αλλά και μέσα από ομιλίες και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Έτσι, η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και της Α’ τάξης Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και σε αποφοίτους Λυκείων, σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στους μαθητές των ΕΠΑΛ, σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο μεταλυκειακό έτος μαθητείας, σε οργανισμούς και φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σε κοινωνικούς φορείς, αλλά και στους κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται στο πρόγραμμα της μαθητείας.

Η έκθεση, που οργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ), θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2018 (10 πμ-8μμ), στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v