Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικό πλοίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού!

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα -23:45- της Δευτέρας, είχαμε επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού σκάφους έρευνας διάσωσης UMUT με σκάφος του Λιμενικού! Δεν υπάρχει τραυματισμός από το περιστατικό.

Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικό πλοίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού!

Οι Τούρκοι το «χοντραίνουν» στα Ίμια! Δεν έμειναν στην «περικύκλωση» των βραχονησίδων, αλλά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα -23:45- είχαμε επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού σκάφους έρευνας διάσωσης UMUT με σκάφος του Λιμενικού!

Κατά τη διάρκεια ελιγμών που γίνονταν γύρω από τις βραχονησίδες, το τουρκικό πλοίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του ζημιές! 

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών για το συμβάν.

Το σκάφος του λιμενικού σώματος υπέστη υλικές ζημιές και μεταφέρθηκε στη Λέρο και εν συνεχεία στον Πειραιά για επισκευή, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα μέλη του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Εδώ και πολλές ημέρες, πριν ακόμη γίνει η ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον κ. Καμμένο, η τουρκική ακτοφυλακή έχει «περικυκλώσει» τα Ίμια, κάνοντας υποτίθεται «επίδειξη δύναμης» και σημαίας στην περιοχή.

Oι χάρτες ενδεικτικοί:





Πηγή: militaire

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v