Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηστίδης για Νοvartis: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα στοιχείο για να φέρει την υπόθεση εις πέρας

Εάν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει το χέρι στο μέλι να τιμωρηθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Χρηστίδης για Νοvartis: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα στοιχείο για να φέρει την υπόθεση εις πέρας
"Η μεγάλη μας ανησυχία είναι να φύγουν όλες οι σκιές. Να αποκατασταθεί πλήρως το κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Και φυσικά, εάν σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει το χέρι στο μέλι να τιμωρηθούν γι αυτό" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως δίχως αμφιβολία "υπάρχει ένα οικονομικό σκάνδαλο που αφορά την φαρμακευτική εταιρία Novartis, αυτό είναι κάτι που διεθνώς έχει αποδειχτεί", ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ποιος πρέπει να τις αναλάβει απάντησε: "Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν είπε ποιος διόγκωσε την φαρμακευτική δαπάνη και την έφτασε σχεδόν στα 5,5 δις ευρώ το 2009. Και δεν είναι άλλος από τον κ. Καραμανλή".

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, "δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ζητά πολιτική ευθύνη από αυτούς που μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη -και αναφέρομαι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου- και να μην ονοματίζει ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης περιόδου".

"Ξέρουμε ποιοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες. Το ξέρει όλη η Ελλάδα. Είναι η περίοδος 2004 - 2009. Από τότε που την ρίξαμε εμείς τη φαρμακευτική δαπάνη δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ" πρόσθεσε.

Ο κ. Χρηστίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, μετά την πολύωρη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή, λέγοντας πως "αυτό που αποδείχτηκε χθες -στην πρώτη πολύ μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή- είναι πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο να φέρει αυτή την υπόθεση εις πέρας. Όλο το σκηνικό που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα είναι μια σκευωρία που δημιουργεί προβλήματα στην υπόθεση, αντί να ρίχνει άπλετο φως. Ρίχνει σκιές και λάσπες σε πολιτικά πρόσωπα".

Τόνισε πως η παράταξη του επιθυμεί μια ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης "που να είναι καθαρή, πλήρης, να υπάρχει όλος ο χρόνος για να έρθουν όλοι οι αναφερόμενοι στη Βουλή, να έρθουν οι μάρτυρες να μας πουν τι ξέρουν και εικάζουν για τα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία και να περάσουμε πολύ γρήγορα σε μια φάση που θα αποκαταστήσει το πολιτικό σύστημα και δεν θα το γεμίσει με τοξικότητα".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμα πως η συζήτηση για την υπόθεση Novartis γίνεται την ώρα που "οι Τούρκοι κάνουν βόλτα στο Αιγαίο και που η καλύτερη φίλη του κ. Τσίπρα, η Α. Μέρκελ αποκαλεί τα Σκόπια 'Μακεδονία'", ενώ αναφέρθηκε και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών.

Σχολιάζοντας την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά δύο μονάδες από τον οίκο Moody's είπε: "Είναι ευχάριστο ότι ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τα κοράκια της οικονομίας, όπως τα χαρακτήριζε, τα οποία τα τελευταία τρία χρόνια είχαν επανειλημμένως υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία και την έφεραν σήμερα εκεί που την παρέλαβε ο κ. Τσίπρας τον Γενάρη του 2015. Αυτού του είδους τα αποτελέσματα στην οικονομία εάν δεν σχετίζονται με τα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία δεν δίνουν λύσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v