Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραθανασόπουλος για Novartis: Αντιπαράθεση στο επίπεδο των εντυπώσεων

Aκριβώς γιατί επί της ουσίας και στα ζητήματα υγείας και στην πολιτική του φαρμάκου, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν κοινή πολιτική» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Καραθανασόπουλος για Novartis: Αντιπαράθεση στο επίπεδο των εντυπώσεων
«Ήταν μια βολική αντιπαράθεση στο επίπεδο των εντυπώσεων, ακριβώς γιατί επί της ουσίας και στα ζητήματα υγείας και στην πολιτική του φαρμάκου, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν κοινή πολιτική» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Καραθανασόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», σχολιάζοντας τη συζήτηση και το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για δέκα πολιτικά πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Novartis.

«Η συζήτηση περιστράφηκε σε ένα γνωστό δίπολο: από τη μια μεριά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επικεντρώνοντας στην υπόθεση του σκανδάλου και προσπαθώντας να συγκαλύψει τις αιτίες αυτού του σκανδάλου, επικεντρώνοντας το στα πρόσωπα και από την άλλη μεριά τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για διώξεις και σκευωρία» είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και διευκρίνισε: «Βεβαίως υπάρχει σκάνδαλο, γι' αυτό άλλωστε ζητήσαμε -πέρα από τα δικονομικά τερτίπια, που προσπάθησαν να αξιοποιήσουν, αν υπάρχει παραγραφή στα ζητήματα της απιστίας ή όχι- η διερεύνηση της υπόθεσης να γίνει στην πραγματική της βάση και η λειτουργία της επιτροπής να διαρκέσει όσο χρειαστεί, να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες και όσο μπορέσουμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε αυτή την κατάσταση, προσπαθώντας ακριβώς να φτάσει η έρευνα όσο πιο βαθιά γίνεται».

«Πραγματικά υπάρχει σκάνδαλο», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, «δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και βεβαίως δεν εμπλέκεται μόνο η Novartis σε αυτή την διαδικασία, την πρακτική της Novartis ακολουθούν και άλλες επιχειρήσεις στον κλάδο».

Ερωτηθείς σχετικά με τη τοποθέτηση του ΚΚΕ στην προοπτική αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Καραθανασόπουλος εξήγησε: «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μεταχείριση των υπουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες [...] Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες απέναντι σε μία προσπάθεια ποινικοποίησης συνολικά της πολιτικής ζωής, τέτοιου είδους ζητήματα να αντιμετωπίζονται».

Σε ο,τι αφορά το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως συνιστά πάγια θέση του κόμματος, το αίτημα η επιτροπή να έχει δυνατότητα εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες και τρόποι, οι διάφοροι μάρτυρες, οι οποίοι εκφράζουν φόβους -ενδεχόμενα και για τη ζωή τους- να προστατευτούν, το κράτος έχει τρόπους να τους προστατεύσει και στο κάτω κάτω της γραφής κάποια ζητήματα πρέπει να λέγονται και με το ονοματεπώνυμό τους, γιατί έχουμε πικρή εμπειρία από την αξιοποίηση τέτοιου είδους πρακτικών».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή και την αναβάθμισή της από τον οίκο Moody's ανέφερε: «Αυτή η αναβάθμιση ήλθε όταν ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση, όταν η κυβέρνηση έδωσε τα διαπιστευτήριά της, ότι μπορεί να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική, άρα η αναβάθμιση πηγαίνει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και δεν θα προοιωνίσει τίποτα καλό η όποια αναβάθμιση για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v