Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μύλος» με δύο πορίσματα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Μετά τις καταγγελίες του στη Βουλή, ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέρχεται μιλώντας για δύο πορίσματα που μένουν στο συρτάρι, με παρεμβάσεις, για να συγκαλυφθούν ευθύνες της αναισθησιολόγου- εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη. Πηγές των Επιθεωρητών απαντούν στο real.gr.

  • Real.gr
«Μύλος» με δύο πορίσματα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας
Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που είχε χάσει τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου 2015 μετά από μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Τότε η επέμβαση είχε ολοκληρωθεί, η μικρή Μελίνα ξύπνησε, αλλά πέντε λεπτά μετά εμφάνισε επιπλοκές στην αναπνοή και τελικά έσβησε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά τις καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, ότι κρατούν τα πορίσματα στα συρτάρια 26 μήνες για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της αναισθησιολόγου - εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη, αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επανήλθε, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη ενός πορίσματος τον Μάιο του 2017, που επέρριπτε σοβαρές ευθύνες και στην αναισθησιολόγο, και ενός δεύτερου τις προηγούμενες ημέρες που τις επιρρίπτει μικρότερες ευθύνες, «δείχνοντας» παρέμβαση Πολάκη στο σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας αλλά και προς την κατεύθυνση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ των παραληπτών του πορίσματος.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:




Τι απαντούν πηγές των Επιθεωρητών στο Real.gr

Πηγές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας είπαν στο Real.gr: «Τα δύο πορίσματα που διακινούνται είναι χωρίς σφραγίδες και υπογραφές και είναι απλά προσχέδια. Υπήρχε πόρισμα του 2017 που είχε αποσταλεί στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου αλλά ανεπέμφθη διότι το πειθαρχικό αθώωνε νοσηλεύτρια. Αναμενόταν η επανεξέταση από το ανώτατο πειθαρχικό που μόλις τις προηγούμενες ημέρες την ξανά αθώωσε. Ετσι το τελικό πόρισμα εστάλη σε 16 αποδέκτες, μεταξύ αυτών και στην κυρία Παπασπύρου, μόλις χθες».

Η πηγή διέψευσε τις πληροφορίες για αλλοίωση, με στόχο να ελαφρυνθούν τα συμπεράσματα για τις ευθύνες της αναισθησιολόγου - εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη, ενώ υποστήριξε ότι η αποστολή του τελικού πορίσματος χθες, έγινε συμπτωματικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι λόγω των καταγγελιών Γεωργιάδη.

Το ξέσπασμα της Παπασπύρου στον realfm για τις καταγγελίες Γεωργιάδη

Στις καταγγελίες που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υπόθεση Novartis, απάντησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

«Δεν έχω καμία τέτοια υπόθεση στο γραφείο μου. Παρότι δεν έχω υπόθεση τέτοια, έχω ζητήσει και ενημερώνομαι για το πειθαρχικό. Γίνεται πειθαρχική προκαταρκτική, δεν έχει βγει απόφαση πειθαρχικού για να έρθει σε μένα για τη συγκεκριμένη γιατρό. Στέλνω έγγραφα και ενημερώνομαι συνεχώς. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου», τόνισε, αναφερόμενη στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας.

«Το ΣΕΥΥΠ είναι ένα ελεγκτικό όργανο που έχει δικό του επικεφαλής, τον κ. Ευαγγελάτο. Εγώ το ΣΕΥΥΠ το ελέγχω, εάν θεωρηθεί ότι το ελέγχω, μέσω των πορισμάτων. Όταν μου κοινοποιηθούν τα πορίσματα, εάν δεν συμφωνήσω με αυτά, διατάσσω επανέλεγχο . Αυτή είναι η μόνη αρμοδιότητα που έχω. Θα πάρω και βεβαίωση από τον κ. Ευαγγελάτο ότι δεν μου έχει αποσταλεί το πόρισμα. Δεν γνωρίζω τι γράφουν τα πορίσματα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, επεσήμανε: «Είπαν ότι δεν ελέγχω καταγγελίες που έχουν γίνει για την τωρινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ότι έχουν γίνει καταγγελίες και εγώ δεν πάω να ελέγξω το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ έγιναν όντως καταγγελίες, τις απέστειλα όλες στην εισαγγελέα διαφθοράς, όπου έπρεπε να πάνε, και από 12/12/2017 έχω συγκροτήσει άλλο μικτό κλιμάκιο ελέγχου με εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε μένα παρατυπία δεν πρόκειται να βρουν καμία. Κακώς ψάχνουν εμένα. Αλλού να ψάχνουν».

Ως προς τι αναφορές του κ. Γεωργιάδη σχετικά με την προσωπική της σχέση με τον κ. Τζανακόπουλο, σημείωσε: «Με συγχωρείτε, είναι δυνατόν να βάζουμε στη συζήτηση τα προσωπικά μας και τις προσωπικές φιλίες; Αλίμονο... Θα καθίσω να μπλέξω σε τέτοιες συζητήσεις; Δημοσίους υπαλλήλους ελέγχω, δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, το έχουμε καταλάβει αυτό;».

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να μου καταλογίσει ότι δεν κάνω έλεγχο τώρα. Είναι λάθος αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι παράτυπο» συνέχισε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

«Δεν είναι ωραίο πράγμα να σε συνδέουν με πράγματα που είναι αναληθή. Απαξιώνεται ο θεσμός του γενικού επιθεωρητή» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Οι σχέσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, από τη στιγμή που δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, δεν επηρεάζουν την κρίση μου. Και δικαστής ήμουν και δίκαζα από κάτω και πολιτικά πρόσωπα. Τότε, θα έπρεπε να ζητήσω εξαίρεση. Αλίμονο αν η κρίση μας επηρεάζεται από τις γνωριμίες που μπορεί να έχουμε. Ο δικαστής το έχει στο αίμα του, δικάζει πάντα με τη συνείδησή του. Δεν έχω ποτέ τιμωρηθεί με πειθαρχικό, εδώ και 30 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρίση και την εντιμότητά μου. Δεν το επιτρέπω σε κανέναν αυτό».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Η απάντηση του Άδωνι στη συνέντευξη Παπασπύρου στον Realfm 97,8

Στις δηλώσεις της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή απάντησε, μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Η κ. Παπασπύρου ας γνωρίζει ότι μέσα και στις δύο εκδοχές του Πορίσματος αναφέρεται η διαρκή της ενημέρωση.

Επίσης η ένσταση της κατά της αθωώσεως της νοσηλεύτριας. Κλιμάκιο Ελέγχου για τις καταγγελίες των εργαζομένων ακόμη δεν έχει πάει δύο μήνες μετά" αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και επισυνάπτει τα παρακάτω έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μικρής Μελίνας.



Νέα απάντηση της Επιθεωρήτριας


Λίγες ώρες μετά την συνέντευξή της στον realfm , η Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου, επανήλθε με αναλυτική ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή τα σχόλια στο πρόσωπό μου αποτελούν εμφανή προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και της σημασίας του έργου μας.

Έγινε μεταξύ άλλων αναφορά σε υπόθεση που ερευνάται όχι από την Υπηρεσία του ΓΕΔΔ αλλά λόγω αρμοδιότητας από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Ο ΓΕΔΔ παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης και της πειθαρχικής διαδικασίας από το 2016 καθώς αναμένονται οι πειθαρχικές αποφάσεις. Από ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ σχετικά με την διενέργεια έρευνας για το θάνατο της τετράχρονης στο ΓΝ Ηρακλείου προκύπτει ότι:

α. Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον ΓΕΔΔ τις επόμενες ημέρες, και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων.

β. σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για τη διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν «ελέγχει» άμεσα το ΣΕΥΥΠ καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του. Τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος.

Πέραν του παραπάνω θέματος, έγινε αναφορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε υποτιθέμενα ανέλεγκτες καταγγελίες για ζητήματα διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν στο τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι καταφανώς ψευδές, καθώς κάθε σχετική καταγγελία που έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διαβιβασθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ στη συνέχεια μετά από παραγγελία του Επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει εκδοθεί εντολή Διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης σε νέο μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΓΕΔΔ και του ΣΕΥΥΠ στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Η εντολή αυτή έχει εκδοθεί από τις 12-12-2017.

Τέλος, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου πολιτικών προσώπων. Η απρόκλητη στόχευση προσώπων και Υπηρεσιών και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων οδηγούν στον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα που ελέγχουμε και αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας και φόβου. Τόσο εγώ όσο και οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεων θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας και δεν θα μας κάμψει οποιαδήποτε απρόκλητη και δόλια επίθεση».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση


Πατέρας 4χρονης Μελίνας στον realfm: Πείτε μου ποιος φταίει για τον θάνατο του παιδιού μου, πού είναι τα πορίσματα


«Έχω μείνει κατάπληκτος, έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2015 έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σχολιάζοντας τη μετωπική σύγκρουση των Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, και τα όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση της κόρης του, ο πατέρας της ανέφερε ότι «μαθαίνω καταγγελίες, πράγματα που ούτε καν το περίμενα. Και δεν ήθελα να τα μάθω με αυτόν τον τρόπο. Άκουσα για πορίσματα, άκουσα για πρόσωπα που κατηγορούνται ευθέως και άκουσα για πορίσματα που δεν έχουν έρθει στα χέρια μου και πιστεύω ότι είμαι ο πρώτος που έπρεπε να το μάθει και όχι να είμαι στο σκοτάδι τώρα σχεδόν τρία χρόνια, τόσο καιρό. Να μην έχω καμία πληροφόρηση από κανέναν, πάρα μόνο να το μάθω από την τηλεόραση».

«Ζητάω να μάθω ποιος φταίει, τι λάθος κάνανε και ποιοι ευθύνονται. Γιατί τόσο καιρό δεν έχουν πάει τα πορίσματα στους δικηγόρους μου, στον εισαγγελέα», αναρωτήθηκε ο πατέρας της άτυχης Μελίνας.

ΠATHΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε τις δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v