Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σάντερς επικρίνει την Κλίντον για ανοχή έναντι της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016

Ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών τόνισε ότι η ίδια, δεν έκανε κάτι προκειμένου να σταματήσει την ρωσική επίθεση, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Σάντερς επικρίνει την Κλίντον για ανοχή έναντι της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016
Ο Μπέρνι Σάντερς επικρίνει την Χίλαρι Κλίντον τονίζοντας ότι η ίδια, δεν έκανε κάτι προκειμένου να σταματήσει την ρωσική επίθεση, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τζεφ Γουίβερ, υπεύθυνος της προεκλογικής του εκστρατείας την περίοδο εκείνη, σε συνέντευξή του στο «Politico» είπε ότι δεν βλέπει αποδείξεις που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ για την απαγγελία κατηγοριών κατά Ρώσων την προηγούμενη εβδομάδα κι αναφορικά με την δράση τους, ως προς την υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς.

Οι δηλώσεις αυτές, δείχνουν ότι ο Σάντερς, που θεωρείται φαβορί για την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, βρίσκεται σε θέση άμυνας για τις ερωτήσεις που καλείται ν' απαντήσει, αναφορικά με τον ίδιο και τα όσα περιλαμβάνονται στις κατηγορίες κατά των Ρώσων που έχουν απαγγελθεί από τον Μάλερ. Ο Σάντερς, επικρίνει επίσης, την στάση του Ντόναλντ Τραμπ, που δεν παραδέχεται ότι οι Ρώσοι βοήθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ ο ίδιος, φαίνεται να υιοθετεί μια παρόμοια στάση.

Στην προσπάθεια τους αυτή, τόσο ο Σάντερς, όσο και ο υπεύθυνος της προεκλογικής του εκστρατείας, Γουίβερ, έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ανακοινώσεων οι οποίες φέρονται να μην έχουν επιβεβαιωθεί από τις πραγματικές εξελίξεις, ενώ κινούνται στην ίδια λογική με τις κινήσεις του Τραμπ και των υποστηρικτών του, για την υποβάθμιση της αξιοπιστίας της έρευνας του ειδικού ανακριτή. «Η πραγματική ερώτηση που πρέπει να γίνει εντοπίζεται στο τι έπραξε η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον για την εμπλοκή των Ρώσων; Είχαν περισσότερες πληροφορίες γι αυτό, από αυτές που είχαμε εμείς,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βερμόντ (Vermont Public Radio).

Μετά μια επικοινωνία που είχε με το «Politico» ο Σάντερς, εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία χαρακτήρισε την ρωσική εμπλοκή «ως μια άμεση επίθεση στα δημοκρατικά συστήματα, που είναι πλήρως αντίθετα με την αυταρχική εθνικιστική κλεπτοκρατία του Βλαντιμίρ Πούτιν και των υποστηρικτών του, στην ρωσική ολιγαρχία. Η ολιγαρχία αυτή, πρέπει να καταδικάζεται χωρίς όρους» τόνιζε η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v