Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Αγαθονήσι: Εβλεπα πτώματα και μια έγκυο - Θρήνος μητέρας που σώθηκε: Θήλαζα το παιδί μου που πνίγηκε

Συγκλονίζουν οι περιγραφές δυτών και ψαράδων που “μάζευαν πτώματα” στο Αγαθονήσι. Σκηνές τραγωδίας με τη γυναίκα που σώθηκε και είδε τα παιδιά της να πνίγονται.


  • Real.gr
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Αγαθονήσι: Εβλεπα πτώματα και μια έγκυο - Θρήνος μητέρας που σώθηκε: Θήλαζα το παιδί μου που πνίγηκε
Συγκλονίζουν οι περιγραφές δυτών και ψαράδων που “μάζευαν πτώματα” στο Αγαθονήσι

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1




Ανατριχιαστική είναι και η μαρτυρία ενός ψαρά για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι όπως την μεταφέρει ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης στο Facebook

Ο ψαράς ανέφερε ότι: «έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2».






Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και σε αυτό σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση επέβαιναν συνολικά 21 άτομα.

Στην επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να συνεχιστεί την Κυριακή καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που κατά τόπους θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v