Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική περιοδεία Τουσκ στα Βαλκάνια

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να έχει σημαντικές συζητήσεις με τους ηγέτες προετοιμάζοντας την σύνοδο κορυφής με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια στις 17 Μαΐου.

  • Real.gr
Σημαντική περιοδεία Τουσκ στα Βαλκάνια
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Ο Πρόεδρος Τουσκ θα ταξιδέψει στα Τίρανα, την Ποντγκόριτσα, το Βελιγράδι, το Σεράγεβο και τα Σκόπια από την Τρίτη 24 έως την Παρασκευή 27 Απριλίου, με σκοπό την προετοιμασία της διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια στις 17 Μαΐου, αλλά και για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Brdo-Brijuni στα Σκόπια, ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, ο Πρόεδρος Τουσκ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Νίσκο Μάρκοβιτς, τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, τα μέλη της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Τσοβίτς, Μλάντεν Ιβάνιτς και Μπακίρ Ιζεντμπέκοβιτς καθώς και τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Όλες αυτές οι συναντήσεις θα είναι σημαντικές ευκαιρίες για την προετοιμασία για την προσεχή σύνοδο κορυφής με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια στις 17 Μαΐου. Θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία για συζήτηση των διμερών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Τουσκ θα τερματίσει το ταξίδι του στα Σκόπια όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Brdo-Brijuni, που συγκεντρώνει όλους τους προέδρους από την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και τη Σλοβενία και την Κροατία για πολιτικό διάλογο, με στόχο την αυξήση των επιπέδων εμπιστοσύνης και την προώθηση της επίλυσης των εκκρεμών διμερών και περιφερειακών ζητημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v