Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θρήνος στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία που πυροβόλησαν οι ληστές

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν για 19 ολόκληρες ημέρες διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς.

  • Real.gr
Θρήνος στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία που πυροβόλησαν οι ληστές
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από ληστές, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν για 19 ολόκληρες ημέρες διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη θα γίνει την Κυριακή στην Άνδρο.

Όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή, ανατρέποντας την σταθερή πορεία που είχε μέχρι πρότινος. Έτσι, ο 52χρονος επιχειρηματίας "έφυγε" από τη ζωή στις 11.52 σήμερα το πρωί.

Είχε υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων του και οι γιατροί εξέφραζαν από την αρχή την ανησυχία τους για αυτήν την επιπλοκή που παρουσιάστηκε, μιας και ο οργανισμός του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος.

Η οικογένεια του, που γνώριζε για την επιδείνωση της υγείας του τις τελευταίες ημέρες, είχε προετοιμαστεί για το μοιραίο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

«Μετά από δεκαεννέα (19) μέρες άνισης μάχης στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς" υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε στο σπίτι του, σε ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει ανακοίνωση από το Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν.

Δείτε το ρεπορτάζ από τον ΑΝΤ1

Το χρονικό της αιματηρής απόπειρας ληστείας

Η απόπειρα ληστείας στην οικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη έγινε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και μπήκαν στη μεζονέτα της οδού Κηφισού από την κεντρική είσοδο. Στο σπίτι δεν λειτουργούσε σύστημα συναγερμού, καθώς ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του είχαν εγκατασταθεί πρόσφατα σε αυτό.

Τη στιγμή της εισβολής, ο 52χρονος κοιμόταν με τη σύζυγό του σε υπνοδωμάτιο του 1ου ορόφου, ενώ στη σοφίτα βρισκόταν το ένα από τα τρία ενήλικα παιδιά τους (τα άλλα δύο σπουδάζουν στο εξωτερικό). Στο υπόγειο ήταν η οικιακή βοηθός, που όμως δεν κατάλαβε τις κινήσεις των δραστών. Δεν συνέβη το ίδιο με τον 52χρονο, ο οποίος ξύπνησε και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές. Αντέδρασε ακαριαία και ο ένας από τους δράστες τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο -πιθανώς λοστό- στο κεφάλι.

Ο επιχειρηματίας έπεσε στο έδαφος, ωστόσο βρήκε άμεσα τη δύναμη να ξανασηκωθεί και τότε ο δεύτερος κουκουλοφόρος τον πυροβόλησε δύο φορές από κοντινή απόσταση στην πλάτη. Οι σφαίρες έπληξαν τον κ. Σταματιάδη σε ζωτικά όργανα. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και μέχρι αργά χθες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι πρώτες κρίσιμες ώρες στο νοσοκομείο μετά την ένοπλη επίθεση

Ο 52χρονος νοσηλευόταν, τουλάχιστον έως αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, διασωληνωμένος και σε βαριά καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Αθηνών, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σταθεροποιήσουν.

Είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο τα ξημερώματα στις 5.35 π.μ. με τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο το οποίο είχε πλήξει πολλαπλά όργανα, καθώς και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα, ο τραυματίας διακομίστηκε στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση από ομάδα χειρουργών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικοί χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, νευροχειρουργοί και ουρολόγοι). Λίγο μετά το μεσημέρι και αφού είχε ολοκληρωθεί το πρώτο χειρουργείο ο τραυματίας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε αιμορραγία στο δεξί νεφρό. Ο 52χρονος οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε νεφρεκτομή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v