Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκαλεί ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για το Αιγαίο

Ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς, πρειδοποίησε ο Χουλουσί Ακάρ. Αν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την πατρίδα θα το εκτελέσουμε, τόνισε. Νέες προκλητικές δηλώσεις και από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Προκαλεί ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για το Αιγαίο

Νέες προκλήσεις από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, το πρωί της Κυριακής. Ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Μεσόγειο υπογράμμισε: «Εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την πατρίδα και το έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».

Ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε επίσης στον ίδιο τόνο: «Ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς».

Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα του Αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις και ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα πηγή της έντασης στο Αιγαίο

Η ελληνική αντίληψη που θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο ελληνική θάλασσα, είναι η θεμελιώδης πηγή της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η αποτροπή της έντασης στο Αιγαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις προσπάθειες της Τουρκίας. Η κάθε πλευρά γνωρίζει τις ευαισθησίες της άλλης. Αναμένουμε υπεύθυνη και ώριμη στάση και από την ελληνική πλευρά, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου, αν μου επιτρέπετε!» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ο κ. Γιλντιρίμ υποστήριξε πως δεν μπορεί να ζητείται προνομιακή μεταχείριση. «Η νομική διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, είναι η ίδια που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι παραβιάζουν τους τουρκικούς νόμους» επισήμανε.

ΝΔ: Oι προκλήσεις της Άγκυρας δεν πτοούν την Ελλάδα

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Γιλντιρίμ και Ακάρ η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. «Είναι προφανές ότι οι προκλήσεις αυτές δεν πτοούν την Ελλάδα» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι οι επιτελείς της Άγκυρας πρέπει να καταλάβουν ότι με τη στάση τους απομονώνουν τη χώρα τους από την Ευρώπη, την καθιστούν αβέβαιο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και προβληματικό γείτονα για τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v