Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τόσκας: Δέχομαι χτυπήματα κάτω από τη μέση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τόσκας, επισήμανε ότι η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται τις συνθήκες εξαθλίωσης για να προσεγγίσει τους πολίτες.

Τόσκας: Δέχομαι χτυπήματα κάτω από τη μέση
Για «χτυπήματα κάτω από τη μέση» που δέχεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και δικαστικούς, μετά την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων, μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και κατηγόρησε μερίδα μέσων ενημέρωσης ότι παρά τη μείωση της βαριάς εγκληματικότητας, συστηματικά επιλέγει να καλλιεργεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τόσκας, επισήμανε ότι η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται τις συνθήκες εξαθλίωσης για να προσεγγίσει τους πολίτες. ''Και αν θυμηθούμε και ιστορικά, ολοκληρωτικά καθεστώτα πού πάτησαν, σε ποιες μάζες πάτησαν για να ανέλθουν στην εξουσία. Πάτησαν ανάμεσα στα προβλήματα που δημιουργούνται σε εξαθλιωμένες περιοχές ή εκμεταλλεύτηκαν εξαθλιωμένους σε πολλές περιπτώσεις'', σημείωσε και πρόσθεσε ότι προβάλλουν ''ζητήματα με μεταναστευτικό, ζητήματα και κινδύνους ανύπαρκτους “θα ‘ρθουν να μας καταλάβουν οι Σκοπιανοί” και διάφορα τέτοια φανταστικά σενάρια. Στηρίζονται στην υπερβολή, στηρίζονται σε θεωρίες συνωμοσίας, στηρίζονται σε κινδύνους εξωπραγματικούς''.

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι ''έχουν γίνει τεράστια βήματα για την αλλαγή νοοτροπίας στην αστυνομία και τη μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας'' και εξήγησε ότι «έχει μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα, έχουν χτυπηθεί οι μαφίες και οι συμμορίες, για τις οποίες υπάρχει πολύ αυστηρή αντιμετώπιση».

Ερωτηθείς για το θάνατο του εννιάχρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι και κληθείς να απαντήσει στην αγωνία του πατέρα του παιδιού, είπε: ''Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα σε έναν πατέρα που έχει χάσει το παιδί του με τέτοιο άδικο τρόπο και τέτοιο ξαφνικό τρόπο''.

Διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στη Δυτική Αττική δεν μπορεί να εξομαλυνθεί μόνο με αστυνομικά μέτρα για να λυθούν κοινωνικά προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v