Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλονίκη: Προωθείται η κατασκευή του οδικού δικτύου του κόμβου Κ16

  • Real.gr
Θεσσαλονίκη: Προωθείται η κατασκευή του οδικού δικτύου του κόμβου Κ16

Προωθείται το έργο κατασκευής του παράπλευρου οδικού δικτύου του κόμβου Κ16 στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης. 


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τον τρόπο δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου με ανοιχτή διαδικασία σχετικά με το έργο εκτέλεσης των εργασιών στη συμβολή της ΠΑΘΕ (του αυτοκινητοδρόμου Πατρών, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ευζώνων) με την εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 ολοκληρώθηκε πέρσι, ενώ ο κόμβος δόθηκε στην κυκλοφορία στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Ωστόσο οι εργασίες που αφορούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Μέσω του έργου που εγκρίθηκε σήμερα, θα γίνει η διάνοιξη και κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, παράλληλα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και εκατέρωθεν αυτής, από τον κόμβο της συμμαχικής οδού μέχρι τη συμβολή της περιφερειακής οδού με την οδό Πόντου. Προβλέπονται επίσης η ολοκλήρωση της οδού Πόντου, η αναμόρφωση της περιφερειακής, στο τμήμα από την περιοχή του κόμβου της συμμαχικής οδού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πόντου, καθώς και η ανακατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ, εκατέρωθεν του σημείου στο οποίο συμβάλει νοητά με την περιφερειακή οδό. Το έργο έχει προϋπολογισμό 38,2 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v