Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιαμερικανικός παροξυσμός στην Τουρκία: Κομματιάζουν και καίνε αμερικανικά δολάρια

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καταγράφουν εξαγριωμένους Τούρκους πολίτες να βάζουν φωτιά και να καίνε δολάρια.

Αντιαμερικανικός παροξυσμός στην Τουρκία: Κομματιάζουν και καίνε αμερικανικά δολάρια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που καταγράφουν εξαγριωμένους Τούρκους πολίτες να βάζουν φωτιά και να καίνε δολάρια.

Αντιαμερικανικός παροξυσμός επικρατεί στην Τουρκία, με τις εικόνες να είναι ενδεικτικές του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στη γείτονα.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καταγράφουν εξαγριωμένους Τούρκους πολίτες να βάζουν φωτιά και να καίνε δολάρια. Τα τεμαχίζουν σε μικρά κομματάκια χρησιμοποιώντας ακόμη και χασαπομάχαιρα, αλλά και σκουπίζουν τη μύτη τους με το αμερικανικό χαρτονόμισμα.

Αφορμή είναι το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας, οι οποίες έχουν βρεθεί στα τάρταρα, όπως άλλωστε και η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο, μετά τις οικονομικές κυρώσεις της Ουάσινγκτον στην Άγκυρα, που οδήγησε στην ελεύθερη πτώση της οικονομίας της Τουρκίας.

Παράλληλα και η χθεσινή υποβάθμισή της τουρκικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor's και Moody's, έχει μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε «κόκκινο πανί» για τους Τούρκους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v