Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ανθρώπινες βόμβες” φοβούνται αναλυτές του Janes

Για παρατεταμένες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Δύσης προειδοποιούν έγκυροι αναλυτές του Janes Defense, ενω σύμφωνα με πρώην στελέχη της ιρακινής ηγεσίας, ο Σαντάμ διατηρεί κέντρο εκπαίδευσης για Άραβες εθελοντές πρόθυμους να εκτελέσουν επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των αμερικανικών δυνάμεων.

”Ανθρώπινες βόμβες” φοβούνται αναλυτές του Janes
Για τη δημιουργία από το Σαντάμ κέντρου εκπαίδευσης Αράβων εθελοντών, πρόθυμων να εκτελέσουν επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των αμερικανικών δυνάμεων,προειδοποιούν αποστάτες του ιρακινού καθεστώτος, ενω σύμφωνα με αναλυτές του Janes Defence ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για μια παρατεταμένη τρομοκρατική εκστρατεία κατά της Δύσης.

Άλλωστε, η αραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat σε δημοσίευμά της έχει αναφέρει ότι η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα εκπαιδεύει γυναίκες για αποστολές αυτοκτονίας, ενώ μερικές από αυτές έχουν εισχωρήσει σε αντρικές ομάδες, που εκπαιδεύονται στο να εκτελέσουν επιθέσεις αυτοκτονίες με βόμβες εναντίον της Δύσης και του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές του Janes αναφέρουν ότι η απειλή ενός νέου κύματος επιθέσεων αυτοκτονίας κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των Συμμάχων τους θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Παράλληλα, σχολιάζουν ότι το εάν ο Σαντάμ μπορεί να εκμεταλλευθεί την αφοσίωση των φανατικών υποστηρικτών του σε σημείο που να τους πείσει να εκτελέσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, είναι αμφισβητήσιμο.

Ωστόσο, η παλαιστινιακή Ιντιφάντα έχει αποδείξει τα τελευταία δύο -και περισσότερα χρόνια- ότι δεν είναι μόνο θρησκευτικά τα κίνητρα που τους οπλίζουν με θάρρος ώστε να γίνουν ”άνθρωποι βόμβες”.

Το πώς τα αμερικανικά στρατεύματα θα αντιμετωπίσουν πιθανές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τους στο Ιράκ, είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Την τελευταία φορά που οι αμερικανικές δυνάμεις αντιμετώπισαν επιθέσεις αυτοκτονίας ήταν στις αρχές του ’80, και όπως και οι Ισραηλινοί, πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος (περίπου 300 άτομα) προτού αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από 19 ”ανθρώπους βόμβα” (η αφοσίωση των οποίων αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από το γεγονός ότι ήξεραν πως πρόκειται να πεθάνουν τουλάχιστο δύο χρόνια πριν!) έφερε τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμέτωπες με έναν εχθρό που είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v