Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλλο μίγμα πολιτικής θα ζητήσει ο Αν. Σαμαράς

Την Πέμπτη θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Τρόικας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα του ζητήσουν να τηρήσει συναινετική στάση.

  • Ant1
Άλλο μίγμα πολιτικής θα ζητήσει ο Αν. Σαμαράς

Την Πέμπτη θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Τρόικας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα του ζητήσουν να τηρήσει συναινετική στάση.

Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης στα μέσα Μαΐου και πως δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Υπερασπιζόμενος αυτή τη στάση, ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση του με την Τρόικα, την Παρασκευή, αναμένεται να ζητήσει άλλο μίγμα πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς στις επαφές του με την Τρόικα, αναμένεται να τονίσει ότι η ΝΔ έχει υπερψηφίσει σειρά μεταρρυθμίσεων και έχει στηρίξει την κυβέρνηση σε πολλά πράγματα, όμως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει άλλοθι στις κυβερνητικές επιλογές σε ένα μίγμα πολιτικής, το οποίο πιστεύει ότι δεν βγαίνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί επίσης πως στην κυβέρνηση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και την Πέμπτη, κατά την παρουσίαση του πρόγραμματος του κόμματος για την Οικονομία, αναμένεται να δηλώσει πως η Νέα Δημοκρατία είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη. Ωστόσο, στην παρούσα φάση το βάρος στη ΝΔ πέφτει κυρίως στην αλλαγή του μίγματος πολιτικής και στη σωτηρία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v