Solidarity Now: Η Σ. Χασαπογλίδου γενική διευθύντρια

Το Solidarity Now έχει ως στόχο να λειτουργήσει Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους επόμενους μήνες

Solidarity Now: Η Σ. Χασαπογλίδου γενική διευθύντρια

Το πρόγραμμα αλληλεγγύης Solidarity Now, που αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών υποστήριξης εκείνων που πλήττονται από την κρίση, καλωσορίζει την Σταυρούλα Χασαπογλίδου στα καθήκοντα της Γενικής Διευθύντριας του προγράμματος για την Ελλάδα.

Το Solidarity Now έχει ως στόχο να λειτουργήσει Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους επόμενους μήνες. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν ως κόμβοι για τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται μέσα στα κέντρα αυτά, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, όπως ιατρικής βοήθειας, νομικής υποστήριξης σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο έξωσης ή χρεωκοπίας, καθώς και επαγγελματικής αποκατάστασης. Τον Φεβρουάριο του 2013, το Solidarity Now ανακοίνωσε την υλοποίηση προγράμματος παροχής θέρμανσης στην Ελλάδα, διάρκειας ενός έτους. Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχει ως στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της κρίσης. Τo Solidarity Now έχει προσφέρει €700.000 ($1 εκατ.) για το έργο, προμηθεύοντας πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα καθ' όλη της διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2013 και 2014.

Η Σταυρούλα Χασαπογλίδου προέρχεται από τον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα φροντίδας ως εξειδικευμένη σύμβουλος επικοινωνίας και εκπαιδεύτρια στον κλάδο της υγείας. Εργάστηκε για 11 χρόνια στην Johnson & Johnson Hellas και ειδικά στον χώρο του φαρμάκου ως Marketing Director και Commercial Director, ενώ συνέβαλε ενεργά στην ανάπτυξη του τμήματος νέων προϊόντων και δραστηριοτήτων της APIVITA S.A. Η Σταυρούλα είναι απόφοιτος του χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην κλινική βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά και κάτοχος ΜΒΑ από το ALBA. Έχει διακριθεί και βραβευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Καναδά και έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Solidarity Now, κ. Στέλιος Ζαββός, δήλωσε σχετικά: «Είμαι βέβαιος πως η Σταυρούλα με την πείρα που διαθέτει θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις της πρωτοβουλίας του προγράμματος Solidarity Now και θα υπηρετήσει με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης το σημαντικό αυτό σκοπό. Ο ρόλος της Managing Director θα είναι καθοριστικός στο να συντονίσει το δίκτυο των ανθρώπων και οργανισμών του Solidarity Now και να προωθήσει την αλληλεγγύη στη χώρα. Από την πλευρά μου την καλωσορίζω και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.»

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του Solidarity Now στην Ελλάδα, Σταυρούλα Χασαπογλίδου, ανέφερε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθιά ευθύνη που αναλαμβάνω έναν τόσο σημαντικό ρόλο στο Solidarity Now, το οποίο εκτός από ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα, είναι κυρίως ένας τρόπος σκέψης και δράσης των πολιτών στην κοινωνία. Αποτελεί για μένα δέσμευση το να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες για το πρόγραμμα αλληλεγγύης του Solidarity Now και να συνεργαστούμε σε έναν κοινό σκοπό με στόχο να απαλύνουμε τις επιδράσεις της κρίσης στη χώρα μας.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v