Οι νικητές των βραβείων «Στέλιος Χατζηιωάννου»

Δέκα επιχειρηματικές συμπράξεις Ελληνοκύπριων με Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες βραβεύτηκαν στη φετινή διοργάνωση του «Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματική Συνεργασία 2013», που πραγματοποιήθηκε στις 10/9/2013. Οι νικητές.

Οι νικητές των βραβείων «Στέλιος Χατζηιωάννου»

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματική Συνεργασία 2013» βράβευσε δέκα επιχειρηματικές συμπράξεις Ελληνοκύπριων με Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες, με στόχο το κοινό όφελος των δύο κοινοτήτων του νησιού.

Η τελετή απονομής των βραβείων έλαβε χώρα στο Chateau Status στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες και οι λοιποί προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την απονομή χρηματικών επάθλων συνολικής αξίας 100.000 ευρώ στους νικητές της φετινής χρονιάς.

Σημειώνεται ότι οι νικητήριοι συνεταιρισμοί, που δημιουργήθηκαν από τη σύμπραξη τουλάχιστον ενός Ελληνοκύπριου και ενός Τουρκοκύπριου επιχειρηματία με στόχο το κοινό όφελος των δύο κοινοτήτων του νησιού, βραβεύθηκαν κάθε μία με το ποσό των 10.000 ευρώ και έλαβαν τα προσωπικά συγχαρητήρια του ιδρυτή της easyJet και του ομίλου easyGroup, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του να υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, το νησί που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι γονείς του, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου έχει δωρίσει από το 2009 πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε επιλεγμένες επιχειρηματικές συνεργασίες από τις δύο κοινότητες του νησιού.

Τα βραβεία, που διοργανώνονται και χρηματοδοτούνται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation του οποίου ηγείται ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, συμπληρώνουν φέτος την 5η τους χρονιά και αποτελούν ήδη θεσμό για την κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα. Το Stelios Philanthropic Foundation, που υποστηρίζει εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει την προσπάθεια των νέων συνεταιρισμών, συνεισφέροντας οικονομικά στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη χρονιά, λάβαμε πολλές συμμετοχές από start-up επιχειρήσεις που μετρούν ίσως και λιγότερο από ένα χρόνο ζωής. Αυτό αποτελεί για εμάς χειροπιαστή απόδειξη, αφενός ότι το πνεύμα της επιχειρηματικότητας είναι ακόμα «ζωντανό» στην Κύπρο -ειδικά αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς- και αφετέρου ότι οι επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές της πράσινης ζώνης συνεχίζουν να παραμένουν πιστοί στο όραμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης. Τους συγχαίρω και τους εύχομαι κάθε επιτυχία!»

Οι φετινοί νικητές είναι:

Ελένη & Aydin - Literary Agency Cyprus: Αυτή η μακρόχρονη συνεργασία υποστηρίζει το ταλέντο & την προσπάθεια γυναικών συγγραφέων και ποιητριών στην Κύπρο και τη διασπορά μέσω της πρωτοβουλίας "Whirling Words".

Αλέξης, Κώστας & Tolga - NRG Web Radio: Το διαδικτυακό ραδιόφωνο είναι «στον αέρα» και εκπέμπει σε ολόκληρο το νησί, παίζοντας τα τελευταία μουσικά hits. (www.nrgradio.com.cy)

Κατερίνα & Dervish - Mediation Consultancy: Το πρώτο του είδους του στο νησί, το Mediation Consultancy, προσφέρει υπηρεσίες στο κομμάτι της εκπαίδευσης ατόμων, εταιρειών, σχολείων & άλλων οργανισμών, έχοντας ως στόχο την εξομάλυνση των διαφωνιών.

Σοφρώνης & Ιsmail - Discover Rural Cyprus: Πρωτοπόροι στον τομέα του οικολογικού αγροτουρισμού, οι δύο επιχειρηματίες προσφέρουν στους επισκέπτες την αξέχαστη εμπειρία του να ζήσουν για λίγο σε έναν παραδοσιακό δι-κοινοτικό οικισμό, προστατεύοντας & διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τα ήθη και έθιμα των δύο κοινοτήτων (www.discoverruralcyprus.com).

Λούης & Salih - NatureCy: Επαγγελματίες βιολόγοι και έμπειροι δύτες, οι δύο επιχειρηματίες συνεργάστηκαν για να προσφέρουν «οικολογικά αναμνηστικά» στους επισκέπτες του νησιού που ενδιαφέρονται για καταδύσεις.

Κατερίνα & Erel - CrossroadsCafé / CankanLtd: Τι καλύτερο από ένα καφέ για να ενώσεις τις δύο κοινότητες; Σε στρατηγική θέση, στη γκρίζα ζώνη της Λευκωσίας, τα CrossroadsCafé & Cankan ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα του καφέ που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Κυριάκος & Hasan - Bilingual Bi-communal Radio Productions: Δύο δημοσιογράφοι χρόνια αφοσιωμένοι στο να φέρνουν κοντά τους κατοίκους του νησιού, αποφάσισαν να συνεργαστούν στο σχεδιασμό ενός ντοκυμαντέρ το οποίο θα ερευνά τα κοινά προβλήματα &τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο πλευρές του νησιού.

Μαίρη & Serife - TelliFirin: Μια μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο επιχειρηματίες αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας στην αναβίωση αυτού του παραδοσιακού κυπριακού φούρνου, διάσημου για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων καθώς και των τοπικών συνταγών.

Γιώργος & Sezis - HiveCY: Αυτή η συνεργασία έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κέντρου συνεργασίας στην γκρίζα ζώνη της Λευκωσίας, προσφέροντας χώρο, ευκαιρίες για διασύνδεση, καθώς και υποστήριξη σε επιχειρηματίες που προέρχονται και από τις δύο κοινότητες του νησιού & επιθυμούν να συνεργαστούν.

Χριστίνα & Huseyin - Karpasia: Αυτοί οι δύο επιχειρηματίες παράγουν και διανέμουν φυσικά, οικολογικά υπεύθυνα προϊόντα που αντανακλούν την ομορφιά και την αφθονία της Χερσονήσου της Καρπασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v