Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HellasFin:Σημαντική αύξηση μεγεθών στη χρήση 2012-13

Κύκλο εργασιών 2,45 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 143%, μικτά κέρδη ύψους 1,73 εκατ. ευρώ (+227%) και κέρδη 345 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών εμφάνισε στη χρήση που έκλεισε στις 30/6/2013 η εταιρία HellasFin ΑΕΠΕΥ.

HellasFin:Σημαντική αύξηση μεγεθών στη χρήση 2012-13

Σημαντική αύξηση των μεγεθών εμφάνισε η εταιρία HellasFin ΑΕΠΕΥ τη χρήση που έκλεισε στις 30/6/2013.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 2,45 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 143% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, τα μικτά κέρδη ανήλθαν στο 1,73 εκατ. ευρώ, επίσης αυξημένα κατά 227%, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στις 552 χιλ. ευρώ και μετά από φόρους στις 345 χιλ. ευρώ.

Πέραν των αποτελεσματικών μεγεθών, ισχυρή ήταν και αύξηση των μεγεθών του ισολογισμού, με τα ίδια κεφάλαια να προσεγγίζουν το 1,28 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37%, το σύνολο του ενεργητικού στα 2,46 εκατ. ευρώ, επίσης αυξημένο κατά 31% και τέλος τα χρηματικά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 1.197%, φθάνοντας τις 335 χιλ. ευρώ.

Η εταιρία, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες εταιρίες στο χώρο του wealth management πανελλαδικά και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων, αποκλειστικά ιδιωτών πελατών.

Σημειώνεται ότι η πελατειακή της βάση ξεπερνά του 4.000 επιλεγμένους ιδιώτες πελάτες, με συνολικά χαρτοφυλάκια μεγαλύτερα των 170 εκ. ευρώ under management, τα οποία μάλιστα παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο ποσό οριοθετεί και την επιτυχία της εταιρίας, αν συνυπολογιστεί ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσό των περισσοτέρων θυγατρικών των τραπεζών που ασχολούνται με το wealth management, ενώ αυτές που διαχειρίζονται μεγαλύτερα ποσά, στηρίζονται σε δίκτυα εκατοντάδων καταστημάτων και εκατομμυρίων τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, με ιδιαίτερη επίσης αξία για την ελληνική οικονομία, είναι και το γεγονός ότι η εταιρία αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο υπερδιπλασιάστηκε και από 17 άτομα το 2012 σήμερα έχει φτάσει στα 38 στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των με αποκλειστική σχέση συνδεδεμένων αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται, η HellasFin οφείλει την επιτυχία της στο γεγονός ότι έχει αναπτύξει επενδυτικές προτάσεις και επιλογές από όλα σχεδόν τα σημεία του πλανήτη, διαθέτει ένα άριστα καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό, με διεθνείς εικόνες και εμπειρίες, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βαθιά κατανόηση των αναγκών των πελατών της και στη διαφύλαξη των συμφερόντων τους και τέλος, χάρη στη σοβαρότητα και στον επαγγελματισμό που έχει επιδείξει διαχρονικά, έχει κατορθώσει να κτίσει μια ακλόνητη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και να κερδίσει τον σεβασμό των επαϊόντων της αγοράς.

Έχει στενή συνεργασία με την Credit Suisse και μάλιστα παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας, ενημερώνει σε ημερήσια βάση τους πελάτες της για τις εξελίξεις στις αγορές και καινοτομώντας, έχει ξεκινήσει με επιτυχία να χρησιμοποιεί το Youtube, στο πλαίσιο του οποίου «ανεβάζει» ενημερωτικές εκπομπές.

Εν όψει των ανακατατάξεων στο χώρο των εταιριών που ασχολούνται αποκλειστικά με το wealth management, η διοίκηση της HellasFin έχει αναθέσει στην Capital Markets Experts A.E., τη σύνταξη του πενταετούς στρατηγικού της πλάνου για την επερχόμενη περίοδο 2014-2018, το οποίο προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σε επιλεγμένο κοινό σε εκδήλωση της εταιρίας που θα πραγματωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v