Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ηγεσίας της SARGIA Partners

Ο βασικός ομιλητής του σεμιναρίου ο κ. Hendre Coetzee χαρτογράφησε μαζί με τους συμμετέχοντες του 2ου σεμινάριου ηγεσίας της SARGIA Partners τις πηγές και τη μεθοδολογία που απαιτούνται προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σαφές πλάνο δράσης για άμεσα αποτελέσματα προς την επίτευξη του οράματός τους.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ηγεσίας της SARGIA Partners

Η εταιρία συμβούλων SARGIA Partners διοργάνωσε ένα ακόμη πρωτοποριακό Σεμινάριο Ηγεσίας, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο Κτήμα Πεντελικόν με θέμα: «Your VISION QUEST: see the change you want to be in the world – Now! Ο δρόμος προς το Όραμα σου: δες την αλλαγή που θες να γίνει στον κόσμο-Τώρα!».

Ο βασικός ομιλητής του Σεμιναρίου ο κ. Hendre Coetzee, ο παγκοσμίου φήμης «δάσκαλος» των Master Coaches και ιδρυτής του Center for Advanced Coaching, χαρτογράφησε μαζί με τους συμμετέχοντες του 2ου Σεμινάριου Ηγεσίας της SARGIA Partners τις πηγές και τη μεθοδολογία που απαιτούνται προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σαφές πλάνο δράσης για άμεσα αποτελέσματα προς την επίτευξη του οράματός τους.

Στο πρώτο μέρος του Σεμιναρίου η κ. Γεωργία Καρτσάνη, CEO της SARGIA Partners και Master Coach (φωτό) τόνισε κατά την εισήγηση της: «Σε μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης, κατά την οποία αρκετοί από εμάς δε ζούμε τη ζωή που θα θέλαμε τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, ενώ ταυτόχρονα δεν ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας, στη SARGIA Partners νιώσαμε την ανάγκη να συμβάλουμε με έναν πρακτικό και θετικό τρόπο στη βελτίωση της επιχειρηματικής σκέψης και δράσης. Στην πραγματικότητα έχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε και πού πηγαίνουμε. Το «όραμα» μας παρέχει αυτό το πλαίσιο. Είναι η κινητήριος δύναμη. Είναι το προσωπικό και το επαγγελματικό μας «γιατί». Για αυτόν ακριβώς το λόγο καλέσαμε τον Hendre Coetzee, τον master του είδους και είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να έχουμε ως ομιλητή μας σήμερα «το δάσκαλο των δασκάλων».

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Τίτος Σιμιτζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ερευνών Alternative Research Solutions, προκειμένου να παρουσιάσει τα ευρήματα της πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας «Your VISION Quest», η οποία διεξήχθη τον Ιούλιο, με αφορμή το 2ο Σεμινάριο Ηγεσίας. Όπως εξομολογήθηκε και ίδιος στους συμμετέχοντες με τον πάντα άμεσο και αφοπλιστικό τρόπο του: «Η έρευνα μας έδειξε ότι το όραμα είναι θέμα άποψης (Vision is a Point of View). Όλοι θεωρούν ότι έχουν όραμα. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο διαφορετικά σκέφτονται άνθρωποι που κατά βάση συμφωνούν στο ίδιο πράγμα, ότι το όραμα είναι σημαντικό και πρέπει να υπάρχει σε μια επιχείρηση».

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία μεταξύ άλλων για το αν οι στρατηγικές αποφάσεις βασίζονται σε πρακτικές και στοιχεία του παρελθόντος ή στη διαίσθηση, για τη διαφορετική οπτική μεταξύ αντρών και γυναικών όσον αφορά το προσωπικό όραμα, για το πώς επηρεάζει ο ιδιοκτήτης το εταιρικό όραμα της εταιρίας, καθώς και για τα κοινά αλλά και τα διαφορετικά στοιχεία που εμφανίζονται ανάμεσα σε μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρείες.

Στις 3 ενότητες που ακολούθησαν o βασικός ομιλητής του Σεμιναρίου κ. Hendre Coetzee έδωσε στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα εργαλεία για την παραδοχή της υφιστάμενης θέσης τους, τη διερεύνηση και τη χαρτογράφηση του προσωπικού και εταιρικού οράματος τους, ενώ τους καθοδήγησε ρεαλιστικά στους τρόπους με τους οποίους θα πραγματώσουν το όραμα τους, ξεκλειδώνοντας παράλληλα τις δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους.

Πολύ χαρακτηριστικά, ο Hendre Coetzee τόνισε στους συμμετέχοντες ότι είναι στο χέρι του καθενός να σχεδιάσει το μέλλον του, διαφορετικά κάποιος άλλος θα το ορίσει για εκείνους ("If you don't design future, it will be designed for you"). Και συμπλήρωσε: «Ήρθε η ώρα να παίξετε το παιχνίδι όχι για να μη χάσετε αλλά για να κερδίσετε. Συνεισφέρετε. Δώστε. Κάθε σπουδαία νίκη προήλθε από την αναγνώριση της μεγάλης ανάγκης ή της απόγνωσης που εκφράστηκε από σπουδαίους οραματιστές οι οποίοι αναγνώρισαν την ευκαιρία μέσα σε αυτό ακριβώς το απαισιόδοξο περιβάλλον... Η αποτελεσματικότητα του οράματος κρίνεται από τα επίπεδα συμμετοχής που δημιουργεί. Είναι πολύ σημαντικό το όραμα να προσκαλεί και να αναγνωρίζει την αξία του κάθε συμμετέχοντα. Το όραμα είναι στην πραγματικότητα μία εικόνα του μέλλοντος που καθοδηγεί τη δραστηριοποίησή σου στο παρόν. Το όραμα που μπορεί πραγματικά να εμπνεύσει, επιτρέπει σε κάποιον να δει τι θα συμβεί στον ίδιο εάν συμμετέχει σε αυτό και το μυστικό είναι, το όραμα να ταυτίζεται με την εσωτερική ανάγκη του καθενός για σημαντικότητα».

Ο Hendre Coetzee επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ελλάδα είναι καινοτόμος σκέψη, συγκεκριμένη δέσμευση και δράση για να προχωρήσουμε από την επιβίωση στη συμμετοχή. «Η φτώχεια δεν είναι μόνο μία πραγματική κατάσταση αλλά τρόπος σκέψης και αυτό είναι το πιο δύσκολο να αλλάξουμε. Κάθε ένας από εσάς μπορεί να συνεισφέρει και να φέρει καινούργια αποτελέσματα. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά, είναι η συμμετοχή όλων. Όμως για να το πετύχουμε πρέπει πρώτα να αναζητήσουμε πως θα αλλάξουμε τον εαυτό μας (who should I become?) αντί να σκεφτόμαστε την πράξη που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία (what should I Do?)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v