Άρση ασυλίας για 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Υπέρ της άρσης ασυλίας της κ.Ζαρούλια ψήφισαν οι οκτώ βουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, ενώ κατά ψήφισε ο Ηλίας Παναγιώταρος από την Χρυσή Αυγή, με τη βουλευτή των Ανεξαρτητων Ελλήνων να απουσιάζει.

Άρση ασυλίας για 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που εξετάζει το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά από διακοπή στη σημερινή διαδικασία.

Στην τελευταία αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η άρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια και των Μιχάλη Αρβανίτη, Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Κούζηλου με τους δύο πρώτους να κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τον Ηλ.Κασσιδιάρη για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Υπέρ της άρσης ασυλίας της κ.Ζαρούλια ψήφισαν οι οκτώ βουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, ενώ κατά ψήφισε ο Ηλίας Παναγιώταρος από την Χρυσή Αυγή, με τη βουλευτή των Ανεξαρτητων Ελλήνων να απουσιάζει από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Μιχάλη Αρβανίτη και του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισαν και πάλι οι οκτώ βουλευτές από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, κατά ψήφισε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος και «παρών» η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά των ΑΝΕΛ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε έωλη και χαλκευμένη τη δίωξή του και υποστήριξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν νόμιμα.

«Η δίωξη μου στοχεύει αποκλειστικά και μόνον στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου», είπε.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ πάντως η στάση τους στην Ολομέλεια της Βουλής θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα δίνεται δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους προφυλακισμένους βουλευτές στο εξής.

 

πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v