Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Η ψυχολογία των αγορών»

Τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και ποια είναι η αλληλεπίδραση με την συμπεριφορά των επενδυτών. Πως λειτουργούν οι φούσκες και τα «χρηματοοικονομικά τραύματα». Τις απαντήσεις επιχειρεί να δώσει το νέο βιβλίο του Ν. Φίλιππα.

«Η ψυχολογία των αγορών»

Την επίδραση της ψυχολογίας στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου μέσα από παρεμβάσεις και παραδείγματα προερχόμενα από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα καταγράφει το νέο βιβλίο του Καθηγητή Νικόλαου Φίλιππα.

Αρχικά παρουσιάζεται το θεωρητικό υπόβαθρο της Συμπεριφορικής Χρηματοοικονομικής και αναλύονται οι εξελίξεις πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Μέσα από μια σειρά δημοσιεύσεων ο αναγνώστης μπορεί να εξοικειωθεί με σημαντικές έννοιες, όπως ο μαύρος κύκνος, η συμπεριφορά της αγέλης, οι φούσκες, τα χρηματοοικονομικά τραύματα, η αστάθεια στις αγορές, η χρηματοοικονομική μόλυνση, έννοιες οι οποίες έγιναν ιδιαίτερα γνωστές και διαδόθηκαν την περίοδο της κρίσης.

Τέλος, ο συγγραφέας σκιαγραφεί το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης και του πλανήτη, αξιοποιώντας τα εμπειρικά ευρήματα και τις εκτιμήσεις κορυφαίων επενδυτικών οργανισμών και ερευνητών.

Το βιβλίο προλογίζει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως τονίζει «το βιβλίο αυτό βοηθά στην κατανόηση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, εντοπίζει τα προβλήματα, αποσαφηνίζει έννοιες και παρέχει μια ενδιαφέρουσα ψυχολογική ερμηνεία για πολλές από τις παρατηρούμενες στην αγορά συμπεριφορές.

Είμαι βέβαιος ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο σε φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων όσο και σε ερευνητές και επαγγελματίες των αγορών, καθώς παρουσιάζει με σαφήνεια την περίοδο πριν και μετά την κρίση, όπως αποτυπώνεται μέσα από τις τοποθετήσεις/παρεμβάσεις του Καθηγητή Ν. Φίλιππα, και παρέχει ερεθίσματα για σκέψη και περαιτέρω έρευνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v