«Εγκέφαλος» της ληστείας σε ενεχυροδανειστήριο ήταν ο... ιδιοκτήτης

Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου, δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισήλθαν στο ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους πελάτες, αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό. Μόνο που πίσω από τη ληστεία βρισκόταν ο... ιδιοκτήτης.

«Εγκέφαλος» της ληστείας σε ενεχυροδανειστήριο ήταν ο... ιδιοκτήτης
Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση ληστείας σε βάρος δύο Αυστριακών που διαπράχθηκε το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου, σε ενεχυροδανειστήριο στο Παγκράτι.

"Εγκέφαλος" της ληστείας φέρεται να είναι ο ίδιος ο 43χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, ο οποίος και συνελήφθη. Συνεργοί του ένας 30χρονος από την Αλβανία και τρία ακόμη άτομα που αναζητούνται από τις αρχές. Συγκεκριμένα, το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου, δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισήλθαν στο ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, ασκώντας βία, αφαίρεσαν από τον 53χρονο υπήκοο Αυστρίας μία βαλίτσα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ακολούθως, αφαίρεσαν το τηλεχειριστήριο των ηλεκτρικών ρολών ασφαλείας της θύρας εισόδου και αποχώρησαν κλειδώνοντας τους προαναφερόμενους στο εσωτερικό του ενεχυροδανειστήριου. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο 43χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου είχε συμφωνήσει να πωλήσει στους δύο υπηκόους Αυστρίας μεγάλη ποσότητα χρυσού, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού.

Ο 43χρονος, επειδή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον προαναφερθείσα ποσότητα χρυσού, από κοινού με τον 39χρονο που αναζητείται, σχεδίασαν τη ληστεία, την οποία πραγματοποίησαν οι δύο συνεργοί τους και στην οποία συνέδραμε ο 30χρονος, ανοίγοντας τα ρολά ασφαλείας. Τόσο ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου όσο και οι δύο Αλβανοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για διακεκριμένες κλοπές. Σε βάρους τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v