Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυθικά κέρδη για τον Ολυμπιακό!

Τα νέα οικονομικά δεδομένα του Champions League. Η UEFA, με νέες ισχυρές χορηγίες συν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, χρυσώνει τις ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός από την ελληνική πραγματικότητα.

  • του Γιώργου Σπανουδάκη
Μυθικά κέρδη για τον Ολυμπιακό!

Πέρα από το γόητρο, το Champions League είναι μία διοργάνωση... χρυσωρυχείο. Όσο προχωράς, τόσο «φουσκώνεις» και τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Έτσι ο Ολυμπιακός μετά το τρίποντο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι πολύ κοντά στην πρόκρισή του στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και φυσικά σ' ένα ακόμη μεγάλο μπόνους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα οικονομικά δεδομένα της λαμπερής ευρωπαϊκής διοργάνωσης:

Τα χρήματα που θα δοθούν φέτος στις ομάδες που πήραν μέρος στο Champions League είναι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Αστρονομικό ποσό, που προέρχεται από τις χορηγίες (αυξήθηκαν φέτος) και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 12 εκατ. ευρώ μόνο από την είσοδό του στους ομίλους! Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 8,6 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις νίκες που έχουν στο ενεργητικό τους οι «ερυθρόλευκοι» τους έχουν αποφέρει 4,2 εκατ. ευρώ (1,4 εκατ. ευρώ η κάθε νίκη). Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό θα ήταν 3 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ η νίκη).

Αυξημένο είναι το μπόνους και για την ισοπαλία, στις 750.000 ευρώ, από 500.000 ευρώ που ήταν μέχρι πέρυσι.

Επίσης στα σίγουρα έσοδα για τους «ερυθρόλευκους» είναι το περίφημο market pool. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία φέτος έχουν απογειωθεί στα 13 εκατ. ευρώ, από τα 10 εκατ. ευρώ που ήταν πέρσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσό θα είχε σπάσει στα δύο, με αναλογία 60-40 υπέρ του Ολυμπιακού, εάν είχε προκριθεί και ο Παναθηναϊκός στο Champions League.

Άρα μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει:
• 12 εκατ. ευρώ συμμετοχή στους ομίλους
• 13 εκατ. ευρώ από το market pool
• 4,2 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες
Σύνολο: 29,2 εκατ. ευρώ

Σε αυτά τα ποσά δεν λογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων και φυσικά τα διαρκείας!

Τι διεκδικεί...

Ο Ολυμπιακός μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση ακόμη και με δύο ήττες, φτάνει στην αυλαία να ηττηθεί από την Άρσεναλ με 0-1 ή 1-2.

Εάν πάρει έστω και έναν βαθμό, θα προκριθεί, και αυτομάτως θα βάλει στο ταμείο άλλες 750.000 ευρώ! Και εάν κάνει μία νίκη, άλλο 1,4 εκατ. ευρώ.

Όμως το μεγάλο μπόνους είναι εάν προκριθεί στους «16», αφού τότε θα κερδίσει 5,5 εκατ. ευρώ!

Άρα ο Ολυμπιακός φέτος πάει ολοταχώς για κέρδη που μπορεί να αγγίξουν τα 40 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v