Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μπλεγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας

Ο ισχυρός παράγοντας του γερμανικού ποδοσφαίρου εμφανίζεται να πλήρωσε για τη ψήφο χωρών για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 από τη Γερμανία. Η "Bild" παρουσίασε έγγραφο που αποδεικνύει την εμπλοκή του.

  • του Γιώργου Σπανουδάκη
Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μπλεγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας

Μετά τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, που συνελήφθη για φοροδιαφυγή 27,2 εκατ. ευρώ, ένας ακόμη ισχυρός παράγοντας του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο μεγάλος Φραντς Μπεκενμπάουερ εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας!

Σύμφωνα με αποκάλυψη της "Bild", ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, φρόντισε με δόλιους τρόπους να κερδίσει η Γερμανία τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006! Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει έγγραφο με την υπογραφή του που τον εμπλέκει σε υπόθεσης δωροδοκίας. Η ημερομηνία που αναγράφεται, είναι η 6η Ιουλίου του 2000 και μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα (10/7), η FIFA αποφάσισε η διοργάνωση να πάει στην Γερμανία.

Ο Μπεκενμπάουερ είχε ενεργό ρόλο ως πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ παράλληλα ήταν στην προεδρία και της Μπάγερν Μονάχου. Με βάση το εν λόγω δημοσίευμα, φέρεται να εξαγόρασε ψήφους με το ποσό των 6.700.000 ευρώ, το οποίο είχε στην διάθεσή του.

Μεταξύ άλλων, για 250.000 ευρώ εξαγόρασε την ψήφο της Μάλτας, ενώ κλείστηκε φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Μπάγερν και την εθνική Μάλτας.

Επίσης ο "Κάιζερ" ελέγχεται για το γεγονός πως δεν συνεργάστηκε με τις Αρχές γύρω από την έρευνα για το πως ανατέθηκαν τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Κατάρ και Ρωσία αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v