Oταν όλοι κρεμάνε τα παπούτσια τους, ο Μιούρα, συνεχίζει...

Τον Φεβρουάριο ο Καζουγιόσι Μιούρα «κλείνει» τα 49 αλλά συνεχίζει να βγάζει το... σούσι του παίζοντας επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το 1994 έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που έπαιξε στο καμπιονάτο με τη φανέλα της Τζένοα.

Oταν όλοι κρεμάνε τα παπούτσια τους, ο Μιούρα, συνεχίζει...

Ο Ιάπωνας Καζουγιόσι Μιούρα διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες αφού παραμένει στις επάλξεις ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, 33 χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου!

Πλέον σε ηλικία 49 ετών, ο Ιάπωνας επιθετικός ανανέωσε τη συνεργασία του με την Γιοκοχάμα για έναν ακόμη χρόνο, φιλοδοξώντας να «σπάσει» το φράγμα του μισού αιώνα ζωής!

Μάλιστα η παρουσίατου στο ιαπωνικό Πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστική αφού την περσινή σεζόν σε 16 συμμετοχές πέτυχε 3 γκολ!

«Είσαι όσο μεγάλος αισθάνεσαι. Είμαι ευγνώμων στον σύλλογο και τον κόσμο που βρίσκεται πάντα δίπλα μου και με υποστηρίζει. Θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα..», δήλωσε ο Μιούρα, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το μακρινό 1982 με τη Σιζουόκα!

Ακολούθησε η Βραζιλία, με την Ατλέτικο Γιουβέντους, τη Σάντος, τη Ματσουμπάρα, τη Ρεγκάτα, τη Πιρασισάμπα, την Κοριτίμπα, ξανά τη Σάντος, ενώ τον Φεβρουάριο του 1990 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Τόκιο!

Το 1994 μετακόμισε στην Ευρώπη, φορώντας τη φανέλα της ιταλικής Τζένοα, στην οποία έμεινε για ένα χρόνο. Ακολούθησαν ξανά η Τόκιο, η κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Η Βίσελ Κόμπε, η Κιότα Σάνγκα και η Γιοκοχάμα. Ενδιάμεσα είχε... πεταχτεί και μέχρι την Αυστραλία, αφού αγωνίστηκε με τη Σίδνεϊ!

Το 1993 αναδείχθηκε κορυφαίος Ασιάτης ποδοσφαιριστής, ενώ με το εθνόσημο πέτυχε 55 γκολ σε 89 εμφανίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v