Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η IAAF πέταξε εκτός διοργανώσεων τη Ρωσία!

Στη Ρωσία θεωρούν ότι η τιμωρία είναι προσωρινή και ότι τους επόμενους μήνες θα ανασταλεί εν όψει και των Ολυμπιακών αγώνων της Βραζιλίας. Για ντροπιαστική υπόθεση έκανε λόγο ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόου

  • του Γιώργου Σπανουδάκη
Η IAAF πέταξε εκτός διοργανώσεων τη Ρωσία!

Το χρονικό ενός προαναγγελθόντος... θανάτου γράφτηκε στα γραφεία της IIAF, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία στίβου με ψήφους 22-1 αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ρωσίας, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Wada για «ντόπινγκ επιχορηγούμενο από το κράτος»!

«Είναι ένα καμπανάκι για εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρος της IAAF, στο BBC, και πρόσθεσε: «Το άθλημά μας βρίσκεται σε μία ντροπιαστική θέση. Είμαι απολύτως επικεντρωμένος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Έχω ανοικτά αποδεχθεί ότι χρειάζεται να πάρουμε κάποια πολύ σκληρά μαθήματα. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, μέσα στο σπορ και αυτό θα κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, τόνισε ότι «η τιμωρία είναι προσωρινή και το πρόβλημα επιδέχεται λύσεως».

Με αυτά τα δεδομένα, οι Ρώσοι αθλητές δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε καμία διεθνή διοργάνωση, ενώ η χώρα δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τις διοργανώσεις που είχε αναλάβει για το 2016!

Πάντως με δεδομένο ότι «έρχονται» οι Ολυμπιακοί αγώνες της Βραζιλίας θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε εάν η τιμωρία θα... μακροημερεύσει ή θα είναι προσωρινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v